Juf José te Brake met haar kleinkinderen; rechts schooldirecteur Jan Relker.
Juf José te Brake met haar kleinkinderen; rechts schooldirecteur Jan Relker. Foto: Lydia ter Welle

Na meer dan 40 jaar voor de klas

Juf José te Brake stopt ermee

Groenlo - De kleuters van basisschool De Ni'je Veste locatie Buitenschans stonden vrijdag om 08:30 uur bij juf José (te Brake) voor de deur in de Oranjestraat. Onder luid getrommel en gezang werd ze opgehaald voor haar allerlaatste schooldag.

Door Kyra Broshuis


Gisteren is ze al uitgezwaaid op de locatie Wheme en vandaag is de Buitenschans aan de beurt. Ze weet niet wat er gaat gebeuren maar ze heeft er wel zin in," vertelt echtgenoot Fried. Bij aankomst op het schoolplein gaan juf José, haar echtgenoot Fried, de kinderen Marieke en Bas met aanhang én de kleinkinderen Wiebe, Sterre, Ella en Evi door een erehaag naar binnen.

Ze krijgt een olijfboom en een GPS-systeem

Op het podium in de centrale hal wordt juf José toegesproken door de, zelf jarige, directeur Jan Relker. "Vandaag zwaaien wij juf José uit die meer dan 40 jaar voor de klas heeft gestaan! Ze gaat nu genieten van haar vrije tijd en haar kleinkinderen en ze gaat ook nog meer zorgen voor haar moeder." Juf José is zichtbaar aangedaan door het afscheid. Als afscheidscadeau krijgt ze een prachtige glazen vaas die in elke klas gevuld zal worden met bloemen. Ook wordt haar een olijfboom aangeboden én een GPS-systeem zodat ze niet zal verdwalen tijdens de komende fiets- en wandeltochten. "Vanavond gaan we met het hele team uit eten, " vertelt Jan Relker. "Dan nemen we ook afscheid van onze interieurverzorgster Sonja Kinkelder en vieren we ook nog even mijn verjaardag." De 64-jarige juf José heeft altijd met heel veel plezier voor de klas gestaan. Ze is begonnen in Beltrum en werkt nu alweer jaren in haar woonplaats Groenlo. "Mooie tijden, maar het is mooi geweest."