Teus Porskamp krijgt de prijs overhandigd door Bas Wallerbosh.
Teus Porskamp krijgt de prijs overhandigd door Bas Wallerbosh. Foto: Mark Ebbers

Nieuw ezelsveulentje krijgt een naam

Teus kiest voor Saartje

Groenlo - Op het dierenpark De Halve Maan in Groenlo werd zaterdagochtend, nog voor de grote hitte begon, een klein feestje gevierd. De 8-jarige Teus Porskamp is winnaar geworden van de kleurwedstrijd die door Albert Heijn Wallerbosch was uitgeschreven.

Door Kyra Broshuis


Bas Wallerbosch van de Albert Heijn in Groenlo is een groot liefhebber van het dierenpark. "Samen met mijn zoontje Sem van 2 kom ik hier regelmatig. Sem vindt het hier, net als vele andere Grollenaren, helemaal geweldig. Ik ken de mensen die hier als vrijwilliger werken en zie dat ze ontzettend veel werk verzetten. Ik wilde graag iets voor die mensen én voor het park doen. Daarom heeft Albert Heijn er destijds voor gezorgd dat de stichting een nieuwe ezel kon aanschaffen."

Nog een veulentje?
Bennie Klein Tank van het dierenpark had een drachtige ezel gekocht die later toch niet drachtig bleek. "Dat was uiteraard een grote teleurstelling. Gelukkig hebben we kunnen regelen dat die ezel terug ging naar de voormalige eigenaar. Via via kwamen we toen deze ezel mét veulentje op het spoor en die hebben we gekocht. Het mooiste van alles is dat deze ezel zeer waarschijnlijk drachtig is. Dat betekent dat we volgend jaar mei weer een jong ezeltje kunnen verwelkomen."

Teus wint
Bas Wallerbosch heeft voor de kinderen in Groenlo een kleurwedstrijd uitgeschreven. De winnaar van de wedstrijd mag de naam voor het nieuwe veulentje bedenken. Teus Porskamp maakt de mooiste kleurplaat en had ook nog eens een prachtige naam voor het jonge veulen bedacht: Saartje. Een hele mooie naam, zeker in combinatie met de moeder die Suze heet.
Teus mag daarom uit handen van Bas Wallerbosch een prachtig pakket in ontvangst nemen. Een goed gevulde mand met een dvd en twee boeken van Freek Vonk. Daarnaast zitten er knuffels en wat lekkers is. Voor de familie van Teus en de vrijwilligers van het dierenpark is er beschuit met muisjes. Bij de Albert Heijn krijgen alle klanten vandaag lange vingers met roze muisjes aangeboden.

Geen tijd
Bennie Klein Tank heeft geen tijd voor beschuit, hij moet weer aan het werk. "We moeten 160 hooibalen binnenhalen. Verder moet ik drie jonge bokjes zo'n 4 keer per dag bijvoeren. De moeder heeft uierontsteking dus ik heb genoeg te doen."
Het dierenpark, dat volledig op vrijwilligers draait, is ontzettend blij met de nieuwe ezel en het veulentje. "Prachtig dat Bas dit financieel mogelijk heeft gemaakt. Het is mooi dat particulieren en bedrijven ons werk ondersteunen. We hopen dat we dit park nog heel lang in stand kunnen houden."


www.facebook.com/DierenparkDeHalveMaan