Volop activiteiten voor kinderen tijdens het Hanze Waterkantfestival in Doesburg.
Volop activiteiten voor kinderen tijdens het Hanze Waterkantfestival in Doesburg.

Hanze Waterkantfestival Doesburg 10, 11 en 12 juli

Veel activiteiten voor jong en oud

Doesburg - Op vrijdag 10 juli om ca 16.00 uur komt het Koggeschip uit Kampen in een botenparade aan bij de IJsselkade in Doesburg. Er zal volop muziek zijn op die middag en avond en op de terrassen aan het water kan men heerlijk relaxen.

Zaterdagmorgen vroeg zullen de kraamhouders hun waren uitstallen zowel op de streekproductenmarkt als de creatieve markt en veel producten zullen van eigenaar wisselen.

Op zowel zaterdag 11 juli als zondag 12 juli zal er ook veel voor kinderen worden gedaan. Er komen diverse activiteiten waaronder een twintig meter lange waterbaan waar eigen bootjes mogen worden gebouwd.
Ook zal er een heel kinderdorp opgebouwd worden, hier staan verschillende activiteiten van de scouting. Er komt een kinderboekenschrijfster uit haar boek voorlezen. Ook kan er worden geknutseld met allerlei duurzame materialen van bureau Cambium.
En als het weer niet te warm is kan er onder begeleiding op een pony gereden worden. Met het hele gezin kan men plaats nemen in de huifkar en een tocht door de oude stad van Doesburg maken.

Bij de trappen zullen de kids Living Statues plaats vinden en kinderen die nog mee willen doen, kunnen zich nog spoedig aanmelden bij Delikasa in de Kerkstraat in Doesburg. Er zijn mooie prijzen te verdienen en uiteraard mogen kinderen bij hun act een potje neerzetten om gulle giften te ontvangen. Op beide dagen zijn er kindermodeshows en wel om 12.30 uur en 15.30 uur dichtbij het podium van het Muziekconcours. Kinderen en jongeren die hun muziektalent willen laten zien en horen mogen op het open podium optreden en krijgen begeleiding van een professionele dirigent. Ter plaatse kan men nog inschrijven om hieraan mee te kunnen doen.

Voor een rustmoment is een tochtje over de IJssel in een oerdegelijke sloep mogelijk. Geniet van de historische schepen die aan de kade liggen afgemeerd. Aanmelden op de benedenkade.

Wie geïnteresseerd is in de kunsthistorie van Doesburg met zijn vele galeries, kan zich aanmelden bij de VVV kraam voor een rondleiding om 11.30 uur en 14.45 uur. Wie meer interesse heeft in de activiteiten van de unieke middenstand die Doesburg rijk is, kan zich ook daarvoor aanmelden bij de VVV kraam, om 13.30 uur en 16.00 uur.

Voor de energiekelingen, zowel op zaterdag als zondag kan men de toren van de Martinikerk beklimmen onder leiding van een gids. Tijden zijn om 13.00 en 15.30 uur. Eveneens aanmelden bij de VVV kraam.

Kortom: kom genieten in het middeleeuwse stadje Doesburg aan de IJsselkade. Er is van alles te beleven. Voor alle details over het HanzeWaterkantfestival, kijk op de website.


www.doesburg777.nl/hanze