De winnaars van de persoonlijke kampioenschapswedstrijden van KV Zwolle.
De winnaars van de persoonlijke kampioenschapswedstrijden van KV Zwolle. Foto: PR

Klootschieten

Kampioenen KV Zwolle 2015

Zwolle - Op zondag 5 juli werden de laatste wedstrijden gehouden om het persoonlijke kampioenschap van KV Zwolle. De eindstand van deze persoonlijke kampioenschappen is ook maatgevend voor de teamindeling van het volgend klootschiet-seizoen. Op alle drie onderdelen - straat, veld en zetten - werd in 6 wedstrijden gestreden om het kampioenschap.

Bij de jongens werd Tim te Bogt kampioen. In 6 wedstrijden wist hij een totaal te gooien van 6311 meter en 50 centimeter. In het totaaloverzicht van alle verenigingsleden is Tim te Bogt zelfs als 6e geƫindigd. Een geweldige prestatie en de heren senioren hebben er over drie jaar dus een geduchte concurrent bij. De eerste vijf bij de jongens waren dit jaar: Tim te Bogt, Robin Wegdam, Wouter Rooks, Jochem Rooks en Luuk Zweers.
Aan de hand van de percentages was duidelijk te zien dat alle jeugdleden dit jaar beter zijn gaan gooien. De stijging was tussen de 107,8% en 117,9%. De jeugd heeft het dus wederom goed gedaan.
De jeugd mag nu gaan genieten van een korte zomervakantie; op zondag 30 augustus begint het nieuwe seizoen weer met de eerste veldcompetitiewedstrijd waarin de jeugd gaat gooien tegen tegenstanders uit Twente, waar oorspronkelijk de beste veldschutters vandaan komen. Het zal dus waarschijnlijk een leuke en leerzame competitie worden.
Op 12 september beginnen de landelijke wedstrijden om de Champions Tour weer, waar ook verschillende leden van KV Zwikke aan meedoen.
De beste schutters mogen Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese kampioenschappen die volgend jaar op 6, 7 en 8 mei worden gehouden.
Op de foto de winnaars van de persoonlijke kampioenschapswedstrijden van KV Zwolle van dit jaar waar bij de heren Arno te Brake winnaar werd met slechts 33 meter voorsprong op nummer 2 Jurgen te Brake. Bij de dames werd Veronie Aalderink kampioen met een ruimere voorsprong op nummer 2 Jacqueline Maarse.