De winnaars van de jeugdviswedstrijd van afgelopen zondag.
De winnaars van de jeugdviswedstrijd van afgelopen zondag. Foto: PR

Jim Walterbosch en Moon Mentink winnaar in hun leeftijdcategorieën

Megavangsten jeugdviswedstrijd

Groenlo - De deelname aan de jeugdwedstrijd had van de organisatie wel iets meer mogen zijn op zondag 5 juli, maar de Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV) heeft tijdens deze jeugdwedstrijd wel antwoord gekregen op de vraag: "Waar zit op dit moment de vis in de stadsgracht?"

Het antwoord werd gegeven door de jeugdige deelnemers door ontzettend veel vissen te vangen op de Maliebaan.

De wedstrijd
Om 9.30 uur werd er geloot en konden de deelnemers plaats nemen op hun visstek. Na het beginsignaal werden al snel vissen gevangen en dit bleef tot het eind zo doorgaan. De aanbeten vielen nagenoeg niet stil. Bijna alle viscoaches van de GHV waren aanwezig om de jeugd met raad en daad bij te staan. Dit viel goed in de smaak. Tijdens de wedstrijd kregen de kinderen allerlei tips en trucs te horen van de viscoaches.
Zoals gezegd mocht de deelname wel iets meer zijn. Het kan diverse oorzaken hebben, aldus voorzitter Erik Mentink. Het mogelijk slechte weer, het inplannen van de wedstrijd tussen de viscursus in, of misschien is de zondagmorgen niet zo'n geschikt tijdstip. "We gaan dit nog evalueren," aldus Mentink.

Kinderen kunnen tussen de grote vissers zitten

Veel vis
In de leeftijdscategorie tot en met 9 jaar was het Jim Walterbos die met maar liefst 33 vissen winnaar werd. Moon Mentink deed daar in haar leeftijdscategorie (10 tot en met 12 jaar) nog een schepje bovenop door 35 vissen te vangen!

Jeugd tot en met 9 jaar
1) Jim Walterbosch - 33 vissen
2) Fedde te Kortschot - 19 vissen
3) Teun Gelink - 18 vissen
4) Stijn Beerten - 14 vissen

Jeugd 10 tot en met 12 jaar
1) Moon Mentink - 35 vissen
2) Jordi Gelink - 22 vissen
3) Yaluca Meusert - 18 vissen
4) Willem Jan Schuurman - 11 vissen

In totaal werden er door de 8 deelnemers 170 vissen gevangen. Topprestatie.

Vakantiewedstrijden
De jeugd tot en met 14 jaar kan ook meedoen aan de drie vakantiewedstrijden die binnenkort gehouden worden: op de dinsdagavonden 28 juli, 4 en 11 augustus. De deelname voor de jeugd is gratis en de kinderen zitten tijdens de wedstrijd tussen de 'grote' wedstrijdvissers. Er zijn elke wedstrijd leuke prijzen te winnen.


www.visseningroenlo.nl