Op de Grolse Vestingdag zijn ook weer tal van activiteiten voor kinderen.
Op de Grolse Vestingdag zijn ook weer tal van activiteiten voor kinderen. Foto: PR

Groenlo weer even terug in de tijd tijdens Vestingdag van zondag 26 juli

Groenlo - Op zondag 26 juli aanstaande wordt er weer een Vestingdag gehouden in het centrum van Groenlo. Het vestingstadje gaat die middag een aantal uren, van 12 tot 17 uur, een aantal eeuwen terug in de tijd.

De bezoekers krijgen die dag een klein voorproefje van wat er tijdens de Slag om Grolle (23,24 en 25 oktober) allemaal te zien zal zijn.

Kindervermaak
Op de 26e is er natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. Zij kunnen met Baroen een korte opleiding volgen als piekenier en musketier. In het kampement van de groep de Silveren Swaen mogen ze mais poffen boven een vuurtje. Bij het schietspel van de Geldere Roos kunnen ze laten zien hoe goed ze kunnen mikken. Johannes de Nar laat de kinderen onnavolgbare trucs zien als jongleur. En El Capstok zal iedereen versteld doen staan met zijn optreden met het stuk de Vliegende Hollander.

Muziek en ambachten
Om de sfeer te verhogen zal de muziekgroep de Tarantella zorgen voor de muzikale noot. De groep de Silveren Swaen heeft zijn kampement opgeslagen naast het pleintje van juwelier Simons. Daar is te zien hoe het leven van alledag vroeger in zijn werk ging. Hier staat een heuse schandpaal opgesteld. En er zijn ook bijzondere ambachten en ambachtslieden te bekijken: zoals de touwslager, de tinnegieter, de kaarsenman Marcel en de houtbewerker.

Toeristische attracties
Ook veel toeristische attracties zijn die middag open, zoals Huijs Basten Asbeck en de foto-expo van Joop Koopmanschap in de Nieuwestraat. Ook kan de toren van de Calixtus Basiliek beklommen worden. In de Oude Calixtus kan het multimediaspektakel de Slag om Grolle bekeken worden. Het Grolsch Brouwhuys de Lange Gang is open met de Grolsch Tour.

De Oudheidkundige Vereniging is aanwezig met een marktkraam en de VVV is open. De nieuwste aanwinst voor Groenlo, Galerie Netty Neuray in de Mattelierstraat, heeft haar deuren deze middag ook geopend. In de Stadsboerderij is onder andere de expositie over het 'oude boerenleven' te bezichtigen.

Vlak bij de juwelier komt een schandpaal

De Vestingstad Express zal de gasten van Marveld vervoeren naar Groenlo. Op de Groenlose terrassen is het die middag goed vanzelfsprekend goed toeven. Kortom: voor een leuke middag voor iedereen lijkt het Grolse centrum op zondagmiddag 26 juli een prima keuze.


groenlovestingstadpromotion.nl