De tweede Hippe Hebbedingen Fair aan de voet van de Oude Calixtus.
De tweede Hippe Hebbedingen Fair aan de voet van de Oude Calixtus. Foto: Kyra Broshuis

Voor de tweede keer kraampjes rondom de oude Calixtus

Hippe Hebbedingen Fair staat als een huis

Groenlo - Voor de tweede keer werd afgelopen zondag de Hippe Hebbedingen Fair gehouden. Rondom de oude Calixtus in hartje centrum stonden meer dan 80 kraampjes met allerlei producten. Aan belangstelling was geen gebrek.

Door Kyra Broshuis


We denken dat zo'n 5000 mensen, Grollenaren maar mensen van buitenaf én veel toeristen, deze fair hebben bezocht.", vertelt Leonie Giezen enthousiast. Samen met Sharon Idink is zij de initiatiefneemster en organisator van deze fair. Het toch wel enigszins wisselvallige weer heeft de belangstellenden niet tegengehouden. En ze kregen waar voor hun geld. Maar liefst 81 kraampjes stonden opgesteld rondom de kerk en de aangeboden waar varieerde van meubeltjes tot sieraden en van jam tot prachtige decoratiespullen. "Dit jaar hadden we nog meer design en woonaccessoires. Dat is zeer succesvol gebleken. De spullen zijn bijzonder en vind je doorgaans niet in de reguliere winkels, dat trekt veel belangstelling."
Naast de kraampjes met koopwaar stond onder andere Belhameltje, de kinderopvangorganisatie uit Beltrum, op de fair om met kinderen te knutselen. Het bedrijf Idee-Geboortekaartjes legde de bezoekers voor een vrije gift vast op de gevoelige plaat. De opbrengst van deze twee acties gaat naar Pink Ribbon. Deze organisatie is dit jaar tot het goede doel van de fair benoemd. "We willen ook graag een goed doel steunen. Dit jaar is dat Pink Ribbon geworden, een stichting die onder ander onderzoek naar borstkanker financiert. We hebben de fair dit jaar daarom roze aangekleed."
Met de locatie van de fair bij de oude kerk heeft de organisatie een prachtige plek gevonden. "Jazeker, daar zijn we heel blij mee. We hebben een uitstekende samenwerking met het bestuur van de kerk. Het is een superfijne plek waar we van alle gemakken voorzien zijn. We mogen gebruik maken van de toiletten en hebben toegang tot stroom. Deze plek is gewoon gaaf."
Met een groei van 40 standhouders vorig jaar naar 81 dit jaar kun je wel zeggen dat de fair een enorm succes is. Dat er volgend jaar weer een Hippe Hebbedingen Fair wordt georganiseerd is al zeker. "We gaan binnenkort deze editie evalueren, bekijken hoe we het nog verder kunnen verbeteren. We willen graag ook weer nieuwe dingen toevoegen. Er is veel creativiteit in Oost Nederland, dit willen we samenbrengen aan een breed publiek laten zien. Uiteraard is het ook een mooie gelegenheid om Groenlo nog meer op de kaart te zetten." aldus een enthousiaste Leonie.
Groenlo heeft er met de hippe hebbedingenfair een fantastisch evenement bij.