In de Stadsboerderij Grolle is de expositie het Oude Boerenleven.
In de Stadsboerderij Grolle is de expositie het Oude Boerenleven. Foto: PR

Veel toeristische bezienswaardigheden
tijdens aankomende Vestingdag

Groenlo - Tijdens de Vestingdag van zondag 26 juli zijn er veel toeristische bezienswaardigheden open in Groenlo.

Wat te denken van Huys Basten Asbeck in de Nieuwestraat, met z'n indrukwekkende beeldentuin, of de foto-expositie van Joop Koopmanschap, ook in de Nieuwestraat. Wie het stadje Groenlo en omgeving eens van grote hoogte wil zien kan de toren van de Calixtusbasiliek beklimmen. Ook voor een bezichtiging van de basiliek kunt u in de Sint Calixtus terecht.

De Vestingstad Express pendelt heen en weer

In de Oude Calixtus kan het multimediaspektakel de Slag om Grolle bekeken worden. In zijn imposante tenten een zintuiglijk spektakel. Het Grolsch Brouwhuys de Lange Gang is deze Vestingdag ook geopend en op gezette tijden kan de Grolsch Tour gelopen worden. Voor alle toeristische informatie kunt u die middag terecht bij de VVV. In de Stadsboerderij Grolle in de Notenboomstraat kan de expositie Het Oude Boerenleven bekeken worden. Ook de Oudheidkundige Vereniging is aanwezig op de Vestingdag met een marktkraam.
Hier is allerlei informatie te verkrijgen over de vereniging zelf en over alle boeken over Groenlo. De nieuwe aanwinst voor Groenlo, Galerie Netty Neuray in de Mattelierstraat, zal de deuren deze middag ook geopend hebben. De Vestingstad Express zal de gasten van Marveld vervoeren naar en van Groenlo. Op de Groenlose terrassen is het die middag ongetwijfeld goed vertoeven, zeker als het zomerweer meewerkt.

Ook voor de kinderen is er van alles te doen. Kortom: voor een afwisselende, historische middag voor het hele gezin kan op 26 juli Groenlo weleens een goede keuze zijn. De Vestingdag begint om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur.


www.groenlovestingstadpromotion.nl
www.stadsboerderijgrolle.nl
www.ovg.nl
www.vvvoostgelre.nl
ateliernettyneuray.wordpress.com
www.oudecalixtus.nl
www.huijsbastenasbeck.nl
www.joopkoopmanschap.nl
www.langegang.nl
www.stpaulusparochie.nl