Prijswinnaars van de eerste vakantieviswedstrijd van de GHV.
Prijswinnaars van de eerste vakantieviswedstrijd van de GHV. Foto: PR

Wind hield deelnemers weg van eerste
vakantieviswedstrijd

Groenlo - Dinsdag 28 juli werd door de Groenlose Hengelsport Vereniging afgetrapt voor de eerste van drie vakantieviswedstrijden. Dit jaar zijn die wedstrijden weer aaneengesloten in de bouwvakvakantie. Er zijn naast het rooster meer zaken die medebepalend zijn voor het succes van een viswedstrijd. Een ervan is het altijd onberekenbare weer.

Zaterdag 25 juli was er een zware zomerstorm (windkracht 10). Van zo'n storm heb je vaak nog dagen last, zo bleek ook tijdens de eerste vakantieviswedstrijd. Het waaide nog steeds flink en dat hield veel deelnemers weg. Toch hadden nog dertig liefhebbers de weg naar het Groenlose viswater gevonden. Wedstrijdparcours was ditmaal de Maliebaan. Wie een beetje in de luwte zat kon licht vissen, maar wie pal in de wind zat (de meeste deelnemers) moest noodgedwongen met een zware dobber vissen. Henk Bargerman werd winnaar, hij wist een winde te vangen die alleen al 1 kilo aan gewicht in het net bracht. De volgende twee vakantieviswedstrijden vinden plaats op dinsdag 4 en 11 augustus. Het loten is vanaf 16.45 uur op de Maliebaan.

Uitslag
Senioren: Henk Bargerman: 1.630 gram; Dhr. Pelgrim: 340 gram; Leo Helmers: 315 gram; Joop Jansen: 245 gram; Gerard Nijenhuis: 150 gram. Jeugd: Beau de Vries: 370 gram; Stijn Beerten: 65 gram.