Het muziekgezelschap Goet ende Fyn.
Het muziekgezelschap Goet ende Fyn. Foto: PR

Kunstmarkt tijdens aankomende
Vestingdag

Groenlo - Op zondag 9 augustus wordt er weer een Vestingdag gehouden, van 12 tot en met 17 uur in het centrum van Groenlo. Het vestingstadje gaat die dag weer even terug in de tijd. Ditmaal wordt de Vestingdag gecombineerd met een grote kunstmarkt in de Beltrumsestraat. Deze wordt georganiseerd door Galerie Wij in de Goudsmitstraat. Die is voor de kunstliefhebbers deze dag uiteraard ook open.

Er is natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. Zij kunnen bij het kampement van de groep de Silveren Swaen mais poffen boven een vuurtje. Bij het schietspel van de Geldere Roos kunnen de kinderen laten zien hoe goed ze kunnen mikken. Johannes de Goochelaar laat de kinderen onnavolgbare goocheltrucs zien. De tolletjesmaker laat ze zien hoe je op eenvoudige wijze een tolletje maakt en misschien mogen ze hem wel helpen hiermee.

Sfeer
Om de sfeer te verhogen zal de muziekgroep Goet ende Fyn zorgen voor de muzikale noot. De groep de Silveren Swaen heeft haar kampement opgeslagen naast het pleintje van juwelier Simons. Daar is te zien hoe het leven van alledag in z'n werk ging. Hier staan ook diverse ambachten en een heuse schandpaal.
Maar er zijn ook bijzondere ambachten zoals de touwslagerij van Sark, de tinnegieter, Marcel de kaarsenman, houtbewerking en vele anderen.
Op het plein van de Oude Calixtus zal theatertroep voor Galg en Rad een aantal malen de voorstelling De Wastobbe spelen. Op het plein van de Oude Calixtus zal de Compagnie Grolle een kampement inrichten.

Toeristische attracties
Maar ook veel toeristische attracties zijn die middag open, zoals Huijs Basten Asbeck en de foto-expo van Joop Koopmanschap in de Nieuwestraat. Ook kan de toren van de Calixtus Basiliek beklommen worden. In de Oude Calixtus kan het multimediaspektakel de Slag om Grolle bekeken worden. Het Grolsch Brouwhuys de Lange Gang is open met de Grolsch Tour. Het Stadsmuseum in de Mattelierstraat en de VVV zijn open. De nieuwste aanwinst voor Groenlo, Galerie Netty Neuray in de Mattelierstraat, heeft de deuren deze middag ook geopend. In de Stadsboerderij kan onder andere de kunstexpositie van Willa Holterman bezichtigd worden. De Vestingstad Express zal de gasten van Marveld vervoeren naar Groenlo. Op de Groenlose terrassen is het die middag ongetwijfeld goed vertoeven en veel winkels in de Beltrumsestraat zijn open. Kortom: een afwisselende middag voor iedereen.