De onderscheiden bloemencreaties van het Grolse Coraggio.
De onderscheiden bloemencreaties van het Grolse Coraggio. Foto: PR

Atelier Coraggio in de prijzen gevallen bij Varend Corso Westland

Groenlo - Atelier Coraggio uit Groenlo viel ook dit jaar weer in de prijzen tijdens het Varend Corso Westland. Ook dit jaar deden Marcel en Christien van der Haar van Atelier Coraggio uit Groenlo weer mee met dat corso op het water in het Westland, dat gehouden werd van vrijdag 31 juli tot en met zondag 2 augustus. Dit evenement trekt jaarlijks zo'n 500.000 bezoekers en behoort hiermee tot de grootste evenementen in Nederland.

Marcel: "Dit jaar waren we voor de 4e keer gevraagd weer mee te doen aan dit mooie evenement, alleen nu in plaats van één boot volledig met bloemen op te tuigen werd ons gevraagd om er twee te doen. Uiteraard hebben we ondanks het vele werk met 'ja' geantwoord want met onze 'Achterhoekse' instelling zijn we uiteraard niet bang voor een beetje werk. Natuurlijk hebben we wat extra mensen in moeten schakelen die ons wilden helpen om de door mij bedachte ontwerpen op de juiste manier te helpen met opsteken van de bloemen op de boten. Hiervoor waren onze geweldige collega's van bloemsierkunst Wijnbergen en Martijn Lohuis bereid en zo wisten we in drie dagen tijd twee schepen van gemiddeld zo'n 15 meter van prachtige bloemversieringen te voorzien, onder het motto: alle hands aan dek. De boten deden mee in twee verschillende categorieën, namelijk de muziekboten en de corsoboten. Bij de muziekboten wisten we de tweede prijs binnen te halen en we zijn er reuze trots op. Toch de Achterhoek weer op de kaart kunnen zetten en altijd geweldig leuk als het harde werken van ons en ons team op deze manier gewaardeerd wordt. We hebben nu al zin om het volgende jaar."
Open dag
Foto's van de boten zijn te zien tijdens de open dag die bij Atelier Coraggio gehouden wordt, en wel op zondag 23 augustus aanstaande van 10.00 tot 17.00 uur. Het adres is Winterswijkseweg 67 te Groenlo.


www.atelier-coraggio.nl