Vervolg van voorpagina

Kermis en horeca niet eens

Marjolein vervolgt: "Maar in dezelfde tent kan men, zonder entree te betalen, op drie avonden uit het dak gaan met drie verschillende topbands
Het feest in het afgelopen jaar heeft ons en Groenlo het bewijs geleverd dat wij op de goede weg zitten en daar gaan wij dan ook op door."

Maar hoe zit het nu precies met het muntensysteem? Marcel Oldenkotte: "Het is beslist niet waar dat wij geen andere munt willen accepteren. Het probleem is echter dat er verschillende prijzen worden gehanteerd. En dat is het niet alleen. Iedere horecazaak in Groenlo hanteert tijdens de kermis haar eigen munt. Wanneer men als Stichting Horeca Evenementen Groenlo gezamenlijk één gelijke munt (de SHEG-munt) hanteert, wordt de kans om tot elkaar te komen alleen maar groter. Overigens begrijp ik alle commotie niet zo goed. Met een kaartje van de draaimolen kan ik ook niet terecht in de autoscooter." Desgevraagd zegt Mechteld Wissink dat men dat voorstel pas afgelopen woensdag via de mail heeft ontvangen. "Wel erg kort dag om daarmee nu pas te komen. Dit vergt een langere voorbereidingstijd, omdat gebruikmaking van de oude rode SHEG-munt niet mogelijk is. Van die munten zijn er, en dat zeker bij de Stichting Grolse Kermis zelf, nog teveel in omloop."