Het prachtige landschap in de omgeving van Beltrum.
Het prachtige landschap in de omgeving van Beltrum. Foto: PR

Boerenland Wandeltocht in Beltrum met bezoek aan loonbedrijf Scharenborg

Beltrum - De Stichting Vrienden van 'Het Noasman' organiseert zaterdag 15 en zondag 16 augustus 2015 de Boerenland Wandeltocht door het veelzijdige boerenland van Beltrum. Alle routes lopen over het terrein en door de werktuigenberging van Loonbedrijf Scharenborg aan de Bultemansweg in Beltrum.

Wandelaars kunnen kiezen uit een route van 5, 10, 15 en 20 kilometer. Start-, rust- en eindpunt is bezoekerscentrum Het Noasman aan de Meenweg 4 te Beltrum. De tochten voeren langs nostalgische boerderijen, weilanden met grazende koeien, akkers met koren of maïs. Tevens voeren de tochten door bossen, langs kabbelende beekjes en door prachtige afgravingen waarin de natuur haar gang kan gaan. Kortom: de veelzijdigheid van het traditionele Achterhoekse landschap komt op alle afstanden aan bod.

Verrassende weggetjes waar u normaal niet komt

Alle routes lopen over het terrein en door de werktuigenberging van Loonbedrijf Scharenborg aan de Bultemansweg. De twee dagen is het voor de wandelaars, die daar belangstelling voor hebben, mogelijk om de nieuwste en grootste machines te bekijken die in deze tijd gebruikt worden in de landbouw. De organisatie is erg blij met de toestemming van grondeigenaren om over de diverse privéterreinen te mogen wandelen.
De routes zijn uitgezet door ervaren wandelaars die het gebied door en door kennen en u laten genieten van verrassende weggetjes en paadjes waar u normaal gesproken niet zou komen.
Starten kan voor de 20 en 15 kilometer tussen 09.00 en 11.00 uur en voor de 10 en 5 kilometer tussen 09.00 en 12.00 uur. De kosten bedragen € 3,00 per deelnemer en kinderen tot 12 jaar mogen gratis meelopen met de ouders. Leden van de K.W.B.N. krijgen 0,50 euro korting.

Vrienden van Het Noasman
De opbrengst van de Boerenland Wandeltocht komt ten goede aan de Stichting Vrienden van Het Noasman, die tot doel heeft: het realiseren en onderhouden van voorzieningen voor jong en oud in en rondom het bezoekerscentrum en landgoed 'Het Noasman' en rondom de kerkepaden van Stichting Kerkepaden Beltrum e.o.