Fraaie kunstwerken waren er te zien.
Fraaie kunstwerken waren er te zien. Foto: Ferry Broshuis

Kunst in trek tijdens mooie Vestingdag

Groenlo - Zondag was er een ideale combinatie voor de liefhebbers van de geschiedenis van de veste Grol en de kunst.

Door Ferry Broshuis


Langzamerhand komen er steeds meer kunstuitingen. Galerie Wij had een kunstexpositie in de Beltrumsestraat georganiseerd en heel wat talentvolle amateurkunstenaars boden daar hun creatieve uitingen aan.

En daar was een flinke belangstelling voor. Ook Galerie Wij zelf had haar deuren geopend en elders in de stad vonden eveneens exposities van kunst plaats, zoals bijvoorbeeld bij Basten Asbeck. Een ontwikkeling die enkele jaren geleden al is ingezet en die steeds verder wordt uitgediept.

Geschiedenis
Maar daarnaast was er wederom veel belangstelling voor de geschiedenis van de veste en alles wat daarbij behoort. Nu langzamerhand de Grote Slag om Grolle die in oktober wordt gehouden weer in beeld komt, groeit ook de belangstelling daarvoor navenant.
"Dat gaat de goede kant op," aldus een enthousiaste Erik Mentink, organisator van deze dag. Er was zondag volop aan de kinderen gedacht want er was een kampement speciaal voor hen met maïs poffen en een schietspel, terwijl er tevens een goochelaar fantastisch bezig was. Rond de oude Calixtus was het toch genieten want er was de muziekgroep Goet ende Fyn en de theatergroep voor Galg en Rad trad op. In de oude Calixtus was de presentatie van de Slag om Grolle te zien en buiten was natuurlijk ook de Compagnie Grolle present.