Arjen Heutinck, Stefan te Loeke en Iwan Koster zijn er klaar voor.
Arjen Heutinck, Stefan te Loeke en Iwan Koster zijn er klaar voor. Foto: Henri Walterbos

Willem Terhorst special guest 'Beltrum on Stage' met als thema 'We will rock you'

Derde editie 'Beltrum on Stage'

Beltrum - 'Hee, hee, hee….Noar 't café.' Wie kent het nummer niet, zeker in Beltrum een domme vraag. Nooit op single verschenen (de maxisingle buiten beschouwing latend), maar wel één van de allergrootste Normaal-hits in de 40-jarige geschiedenis van Neerlands beroemdste boerenrockband. Het nummer ademt Beltrum jaren 60 uit. Heel Beltrum is trots op het nummer, maar nog meer op de eigen boerenzoon Willem Terhorst, oftewel Wimken van Diene, die het nummer schreef en al duizenden keren ten gehore bracht voor duizenden uitgelaten anhangers; waaronder de keren dat hij met zijn maten optrad aan de Avesterweg, de weg die hij in 'Noar 't café' bezingt: 'Ik ree met mienen Sparta wal zes keer deur d'n allee'. Het 'kind van Beltrum' mag dan al wel vele jaren in Aalten wonen, hij koestert nog steeds warme gevoelens voor zijn geboorteplaats. Bewijs was zijn verschijnen bij het Glazen Huus twee edities geleden, maar ook zijn toezegging op het podium te verschijnen tijdens de 3e editie van Beltrum on Stage, zondag 6 september aanstaande, als onderdeel van het Volksfeest.

Door Henri Walterbos


Organisatoren Arjen Heutinck, Iwan Koster en Stefan te Loeke zijn er supertrots op dat Willem acte de présence wil geven op zondagavond 6 september. "In hetzelfde weekend is ook het høkersweekend voor alle anhangers van Normaal, dus waren we al bang dat het niks zou worden maar Willem zei direct: "A'k zoaterdagoavend mot spöllen dan kan ik d'n dag later wal in Beltrum metdoon.
"Helemaal te gek," zegt Arjen Heutinck. Trots staat Willem op de poster tussen andere 'wereldsterren', als Freddy Mercury van Queen, Katy Perry, Bruce Springsteen en Steven Tyler van Aerosmith. Ook hun hits komen voorbij, uitgevoerd door Beltrummers en oud-Beltrummers, die speciaal voor deze avond naar Beltrum terugkeren. Onder hen Eric te Brake, ooit deel uitmakend van de Beltrumse formatie Blues isn't Black.

Beltrum heeft veel te bieden op muzikaal gebied. Met zijn drieën zijn de muziekfanaten enthousiast begonnen aan de klus, in oktober 2014. "We hebben het in 2005 gedaan en in 2010 wederom. Het SVB (Stichting Volksfeest Beltrum) vroeg ons of we het voor het Volksfeest 2015 wederom wilden organiseren, maar daar hebben we eerst onze vraagtekens bijgezet," vertelt Iwan. "De eerste twee edities konden we altijd repeteren bij Wolterink, maar dat bedrijf bestaat niet meer op die plek. Het SVB heeft toen met stichting de Wanne kunnen regelen dat we onze bijeenkomsten met de 63 medewerkenden en repetities konden houden in de oude Wanne. Daar zijn we ze echt dankbaar voor."

Oproep
Toen deze kogel door de kerk was werd een oproep gedaan op Facebook voor muzikanten. Het overtrof hun stoutste verwachtingen. "Toen we het op Facebook plaatsten hadden we de eerste aanmelding al binnen tien minuten," lacht Stefan te Loeke. "Binnen een week hebben we de oproep er maar weer afgehaald omdat we gewoon vol zaten. Iemand die begreep dat ie net te laat was meldde zich toen al vast aan voor 2020. Toen hebben we hem er toch maar bijgehaald." Is de jongste deelnemer 17 jaar, de oudste deelnemer zal midden zestig zijn. "Het mooie is dat er na elke editie mensen afvallen, maar dat zich vanzelf weer jong talent aandient. Allemaal zijn ze even fanatiek," geniet Iwan, die net als Arjen en Stefan ook zelf het podium zal betreden. "Ik betrapte me er de vorige keer op dat, hoeveel optredens je ook al gedaan hebt met je eigen bands, je met 'Beltrum on Stage' of gewoon voor eigen volk, het kippenvel weer dik op je arm hebt staan. Heel apart is dat," bekent Arjen. Al zijn de leeftijdsverschillen soms groot bij de deelnemers, allen repeteren als de spreekwoordelijke jonge honden. Van elkaar weten de muzikanten en zangers nog niet allemaal wie er mee doen en wat ze uitvoeren. "Mooi is dat. Ze kunnen natuurlijk niet allemaal tegelijk komen. Daar hebben we de ruimte niet voor. Dat zien ze vanzelf wel bij de generale repetitie," zegt Arjen. "Het enthousiasme zal dan alleen maar groter worden bij de deelnemers," vult Iwan aan. "Onder de deelnemers, naast blazers van Valse Loch, het koor Fifteen, Richard Klein Severt, oud-leden van Vespertied en Waste of Time, ook Ludger Reijrink en Fons klein Nijenhuis, die er alle edities nog bij waren, en natuurlijk enkele verrassingen." De avond wordt aan elkaar gepraat door Johan Seij. "Hij komt van oorsprong uit Bleiswijk," legt Arjen uit. "Toen hij eenmaal via een Beltrummer een keer in Beltrum was geweest en de Achterhoek leerde kennen, is hij hier gaan wonen. Hij is zeer enthousiast en kan dit perfect."
In 2005 en 2010 was het volle bak, met beide keren ruim 1700 bezoekers. Als de voortekenen niet bedriegen zal het 6 september niet anders zijn. Beltrum rocks!


Opening Bridgeseizoen 2015-2016 DSB

Groenlo - Nog een paar bridgeavonden en dan is de zomeravondbridge weer voorbij en begint het bridgeseizoen 2015-2016. Veel bridgers waren elke dinsdagavond in zaal Frielink aanwezig om een spelletje bridge te spelen. Ook veel bridgers die geen lid zijn van DSB maakten van de gelegenheid gebruik om ook in de zomer een kaartje te leggen. Tot en met dinsdag 1 september kunt u nog aan zomeravondbridge deelnemen.

Vanaf dinsdag 8 september wordt er weer bij zalencentrum Spilman in Beltrum gespeeld. Op 8 september wordt er nog niet in competitieverband gespeeld, maar is het nog een avond vrij bridgen. Bridgers die geen lid zijn van DSB-Groenlo zijn op deze avond ook welkom. Dinsdag 15 september is de eerste avond van de parencompetitie. In het nieuwe seizoen worden er weer vier parencompetities gespeeld van elk 6 avonden. Na elke competitie promoveren er 3 paren naar een hogere lijn en degraderen er 3 paren naar een lagere lijn. Bij DSB-Groenlo wordt in 3 sterktelijnen gespeeld. Een A-, een B- en een C-lijn, waarbij in de A-lijn de sterkste paren spelen. Naast de parencompetitie wordt er nog een topintegraalcompetitie gespeeld van 5 avonden. DSB-Groenlo heeft nog voldoende ruimte voor nieuwe leden. Die worden in principe in lijn C ingedeeld, tenzij duidelijk blijkt dat dit ver beneden hun niveau is. Bridgen is gymnastiek voor het geheugen. Bridgen is een kaartspel waarbij het geheugen een belangrijke rol speelt. Vindt u geheugentraining belangrijk, ga dan ook eens bridgen. In het komend seizoen zullen er dan ook weer bridgelessen gegeven worden. Dat kan zowel in Groenlo als in Beltrum. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de docenten die de cursus geven. Voor Groenlo is dat Hennie Hilderink, tel: 461517 en voor Beltrum Annie Ribbers, tel. 0544-481518. Men kan zich ook per e-mail aanmelden via secretaris@dsbgroenlo.nl.


www.dsbgroenlo.nl