Bloemen kijken en bloemen schikken in Groenlo.
Bloemen kijken en bloemen schikken in Groenlo. Foto: PR

Binnenkort weer nieuwe cursus bloemschikken

Open dag bij Atelier Coraggio

Groenlo - Op zondag 23 augustus van 10.00 tot 17.00 uur wordt bij bloemschikworkshop-farm Atelier Coraggio, aan de Winterswijkseweg 67 in Groenlo, weer een open dag georganiseerd die geheel in het teken van de bloemsierkunst zal staan. Op deze dag staan er veel voorbeelden uit het programma bloemschikcursussen en workshops (van nazomer. herfst, advent en kerst) klaar om bewonderd te worden. Onderdelen waar u zich tijdens deze open dag voor in kunt schrijven.

De Achterhoekse Schoppe in het buitengebied tussen Groenlo en Winterswijk zal vol staan met schikkingen. Op deze dag is het nieuwe workshopprogrammaboekje voor de 2e helft van 2015 verkrijgbaar. Vanaf woensdagavond 2 september gaan ze bij Atelier Coraggio weer van start met een nieuwe cursus bloemschikken op 6 woensdagavonden. Deze worden onder professionele begeleiding van Marcel en Christien van der Haar gegeven. Deze cursus bloemschikken en binden kenmerkt zich door het maken van niet-alledaagse schikkingen en is geschikt voor beginners en gevorderden. Ook zal er tijdens de open dag fotomateriaal te zien zijn van de muziekboot die tijdens het Varend Corso Westland 2015 de 2e prijs won. De entree op de open dag is gratis.


www.atelier-coraggio.nl


Jongeren gevraagd om gedichten over dementie te schrijven

Regio - Op en rond WereldAlzheimerdag (21 september) houdt de afdeling Doetinchem en Omstreken van Alzheimer Nederland diverse activiteiten. Een daarvan is een gedichtenpresentatie van en voor de jeugd.

Als onderdeel van het WereldAlzheimerDag-programma zijn in 't Brewinc in Doetinchem gedichten te lezen van middelbare scholieren uit Borculo die hun ervaringen over de omgang met dementerende familieleden hebben willen delen. De Alzheimer-afdeling wil dit idee doortrekken naar de jeugd van Doetinchem en omgeving. Daarom worden jongeren die in hun directe omgeving te maken hebben of hadden met iemand met dementie, uitgenodigd hun ervaringen op papier te zetten en die te delen met anderen. Ervaringen verwoord in een gedicht of een kort verhaaltje kunnen tot en met 31 augustus per e-mail gestuurd worden naar doetinchem@alzheimer-nederland.nl. De mooiste inzendingen worden tijdens de WereldAlzheimerDag-activiteiten voorgedragen in 't Brewinc. Dat kan ook door de schrijver zelf. Aan de top 3 is een prijs verbonden. De beoordeling van de inzendingen staat onder leiding van Thomas Verbogt, schrijver en columnist van De Gelderlander. De activiteiten van de afdeling Doetinchem en Omstreken hebben plaats van donderdag 17 tot en met zaterdag 19 september.