Loco Eten & Drinken in Lievelde, waar het Locoberfest plaatsvindt.
Loco Eten & Drinken in Lievelde, waar het Locoberfest plaatsvindt. Foto: Theo Huijskes

Op zondag 20 september in Lievelde

Locoberfest voor Oktoberfeesten

Lievelde - Het is een alom bekend gegeven dat Loco Eten & Drinken in Lievelde niet alleen de dorpsgemeenschap zelf maar geheel Oost Gelre en verre omgeving van nieuwe impulsen wil voorzien op horeca- en dus op uitgaansgebied. Een en ander valt mede af te leiden uit de nieuwe initiatieven, die door het horecaduo Rik Groothuis en Tim Peters worden genomen. Eén van die initiatieven betreft een gezellige party in de vorm van een 'Oktoberfest', maar dat wel in de maand september, te weten op zondag 20 september aanstaande.

Door Theo Huijskes


Voor dit niet-alledaagse feest, waarbij iedereen ongeacht de leeftijd van harte welkom is, wordt de inmiddels bij velen bekende Loods van Loco Eten & Drinken helemaal ingericht en aangekleed in een stijl die past bij een Oktoberfest.
Zoals bekend vindt ieder jaar in de maand oktober in het Duitse München het grootste volks- en bierfestival ter wereld plaats. Een gigantisch groot feest, dat altijd plaatsvindt op de Theresienwiese in de Beierse stad. Onder de miljoenen bezoekers jaarlijks ook vele Hollanders, waaronder diverse groepen uit de Gelderse Achterhoek.
Mede daarom dit jaar op de één na laatste zondag van september een kleinere uitgave van dit festijn in de Loods van Loco, daarvoor omgedoopt in één van de mooie Festhallen auf der Wiesn in München.

Duits
Volgens de uitbaters van Loco Eten & Drinken zal alles zoveel mogelijk worden afgestemd op het gewilde, succesvolle Duitse recept. Hetgeen betekent dat er gezorgd zal worden voor veel bier in originele pullen, Duitse curryworst, haantjes van de grill, lange tafels, decoratie in stijl en topmuziek van de leden van de band 'Wir Sind Spitze' met daarnaast dj 'Timmie Tirol'. Zij zullen samen garant staan voor een spetterend feest.
Het advies van de uitbaters van Loco Eten & Drinken is derhalve: "Trek je mooiste dirndl of lederhose aan en beleef de unieke sfeer van een gezellige Beierische middag en avond!" Ook de bediening van Loco zal zich helemaal in stijl presenteren en heeft er zin in om er een fantastisch feest van te maken.

Bier in pullen, curryworst en grillhaantjes

De Blaozepeters uit Lievelde trappen om 15.00 uur af met een speciaal repertoire, dat aansluit bij deze gelegenheid. Het zijn in dit geval muzikale klanken van pas gepoetst koper, die iedereen in de Loods van Loco welkom heten.

Wir sind Spitze
De Limburgse band 'Wir sind Spitze' zal om 15.30 uur aantreden en staat daarbij garant voor de juiste feeststemming met 'supertolle' hits. Een combi van bekende polka's, Deutsche schlagers, maar ook Nederlandstalige nummers en Top 2000-hits met een knipoog, maakt deze band tot een unieke live act, die volgens velen een absolute aanrader is.

Timmy Tirol
Rond de klok van 19.30 uur laat de kleinste dj van Europa, Timmy Tirol (125 cm), vanaf zijn speciale TimmyTower van zich horen en probeert daarbij iedereen uit z'n dak te laten gaan door zijn enthousiaste presentatie en herkenbare hits. Bekend van onder andere tv en diverse festivals wordt het met deze kleine man bijna gegarandeerd één groot feest.

Kaarten
Sfeer en beleving, daar gaat het volgens de organisatoren om tijdens de eerste editie van het Locoberfest bij Loco. Wie er bij wil zijn kan beter snel zijn, want er zijn slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Deze zijn in de voorverkoop voor 10 euro verkrijgbaar bij Loco Eten & Drinken Lievelde, Bruna Groenlo, Jumbo Bennink Lichtenvoorde en de Decotheek Winterswijk.


www.locolievelde.nl