Spelmoment uit de wedstrijd Longa ’30 - Grol.
Spelmoment uit de wedstrijd Longa ’30 - Grol. Foto: Theo Huijskes

Ruime nederlagen Grol tegen Longa '30 en AZSV op State of Art Keitoernooi

Groenlo - Het eerste team van Grol heeft tijdens het State of Art Keitoernooi 2015 in Lichtenvoorde twee gevoelige nederlagen geleden. Op de dinsdag werd met 5-0 verloren van aartsrivaal Longa '30 en de tweede wedstrijd, op de zaterdag tegen AZSV uit Aalten, ging met 4-0 verloren. Winnaar van het toernooi werd AZSV met RKZVC op de tweede en Longa '30 op de derde plaats. Grol werd vierde en laatste.

Grol speelde beide wedstrijden met een zeer gehavend team. Vele spelers waren of (langdurig) geblesseerd of nog met vakantie. Zo kon het gebeuren dat Grol tegen Longa '30 aantrad met slechts vier spelers van het team uit de competitie 2014-2015: Johan Houben, Jelle Kornegoor, Thomas Porskamp en Rob Temmink. Omdat zowel eerste keeper (Max de Vries) als tweede keeper (Wessel Baarslag) niet van de partij waren vanwege respectievelijk een blessure en vakantie, werd het doel verdedigd door de 16-jarige Roar Storteler van Grol B1. Verder verschenen niet aan de aftrap: Kai Ordelmans, Wouter Pillen en Lennard Walterbos (blessures), alsmede Mart Zieverink, Mart Willemsen, Ties ten Barge en Matthijs Warnar (vakantie). Tot overmaat van ramp vielen tijdens de wedstrijd tegen Longa '30 ook nog eens een drietal spelers met een blessure uit, te weten Bram Huls, Rob Temmink en Eduardo De Sousa Cavalcante. Een lichtpuntje was de terugkeer van de geblesseerde Michel Kamphuis. Hij speelde zowel tegen Longa '30 als tegen AZSV weer een gedeelte van de wedstrijd mee en deed dat niet onverdienstelijk.
Grol kon zich in de eerste helft tegen Longa '30 nog goed staande houden. Bij de rust leidde Longa '30 nog slechts met 1-0 door een doelpunt van Thomas Kerperien. In de tweede helft gaf Grol in een tijdsbestek van slechts vijftien minuten op knullige wijze een drietal doelpunten weg. Eerst was het Freek Heinsbroek die de 2-0 liet aantekenen, waarna Tim Bader tweemaal over uit een vrije trap het doel trof, waarbij aangetekend dient te worden dat zijn tweede doelpunt van grote klasse was. Na de vijfde en laatste treffer (van de voet van Simon klein Goldewijk) hield Longa '30 het voor gezien.
Ook tegen AZSV moest trainer/coach Jeroen Burghout creatief omgaan met de beschikbare spelers en benutte de wedstrijd dientengevolge om te experimenteren met een aantal spelers. Zo speelde Johan Houben in de spits en stond Rob Temmink centraal achterin. Dudu werd zowel achterin als voorin getest. Grol, deze keer met Wessel Baarslag op doel, voetbalde onrustig en rommelig. Men kon de bal moeilijk in de ploeg houden en speelde vooral reactief. De organisatie achterin stond met name in de eerste helft niet goed. AZSV is duidelijk verder, speelde de bal makkelijk rond en creëerde door hun beweeglijkheid veel mogelijkheden. Voor AZSV scoorden achtereenvolgens Sven Spekking, Wietse Kämink, Mart Schutten en Yessin Maskoul.

Gelet op beide resultaten en met name de wijze waarop deze door zwaar gehavende teams tot stand kwamen, is het de vraag op of het op deze manier nog wel zin heeft om aan een dergelijk toernooi deel te nemen.
Maar hoe het ook zij, na afgelopen week zal alles gericht zijn op de nieuwe voetbalcompetitie 2015-2016 in de tweede klas I, die van start gaat op zondag 6 september a.s. Alvorens het zover is, is er nog het nodige werk aan de winkel.

De rest van het (oefen)programma tot de eerste competitiewedstrijd (uit tegen DCS Zevenaar, aanvang 14.30 uur) ziet er als volgt uit: dinsdag 18 augustus VVG '25 - Grol in Gaanderen (beker), aanvang: 19.00 uur; dinsdag 25 augustus Grol - Varsseveld in Groenlo (beker), aanvang: 20.00 uur; zondag 30 augustus Kilder - Grol in Kilder (beker), aanvang: 14.30 uur.