Met de nieuwe route is nu gekozen voor de idyllische oostkant.
Met de nieuwe route is nu gekozen voor de idyllische oostkant. Foto: PR

Grenzen verleggen tijdens Marathon
Nationaal Landschap

Winterswijk - Het organisatieteam van de Marathon Nationaal Landschap Winterswijk is volop bezig de laatste puntjes op de i te zetten in de voorbereiding voor het evenement op zondag 20 september. Dan starten voor de vierde keer honderden hardlopers voor het ruim 42 kilometer lange parcours dat is uitgezet door het landschap rondom Winterswijk.

De marathon liep de afgelopen drie jaar vooral door het buitengebied aan de westkant van Winterswijk, maar met een nieuwe route is nu gekozen voor de idyllische oostkant. Het parcours waarlangs diverse halteplekken met streekeigen gerechtjes, (sport)drankjes en waterpunten worden ingericht, loopt door Woold, Brinkheurne, Kotten, Ratum, Henxel en Huppel en heeft een lus door Duitsland. In Oeding gaan de lopers door het café-restaurant van Burghotel Pass, waar ze onder andere de 'hauseigene Spezialität Schuhsohle mit Sahne' krijgen aangeboden. Wat niet is veranderd, is de spectaculaire passage langs de Steengroeve, en bij gunstige weersomstandigheden zelfs erdoor. Tijdens de marathon, die voor 70 procent over onverharde paden gaat, maken deelnemers en publiek op een unieke manier kennis met de omgeving. In combinatie met de goede verzorging onderweg staat dat garant voor ruim 42 kilometer genieten, waarbij hardlopers kunnen kiezen voor een hele marathon als sololoper of als duo- of trio-team. Bij de duo-marathon starten twee lopers samen met één fiets en leggen met z'n tweeën afwisselend lopend en fietsend de volledige marathonafstand af. Onderweg kan naar behoefte gewisseld worden. Alle combinaties van afstanden zijn daarbij mogelijk. Bij de trio-marathon wordt de marathon met twee fietsen met z'n drieën afwisselend lopend en fietsend afgelegd. Honderden lopers hebben zich inmiddels al aangemeld voor deelname, waaronder ook veel lopers uit Duitsland. Inschrijven voor deelname aan de marathon is nog mogelijk tot 13 september via het inschrijfformulier op www.marathonwinterswijk.nl. De start van marathon, de duo- en trio-marathon vindt plaats op 20 september om 10.00 uur bij de sporthal bij het Gerrit Komrij College aan de Parallelweg. De finish is op de Markt in Winterswijk, waar de deelnemers verwennerij te wachten staat in de vorm van massage, hottubs en diverse gezellige terrassen.


Onderscheiden door patiëntenvereniging

SKB ontvangt Vaatkeurmerk

Winterswijk - Patiëntenvereniging 'De Hart&Vaatgroep' reikte onlangs wederom het Vaatkeurmerk uit aan Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Om het keurmerk te krijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria.

Het Vaatkeurmerk gaat over de kwaliteit van behandelingen van aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, hals en de aorta. SKB werkt op het gebied van vaatchirurgie nauw samen met Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. Het keurmerk is dan ook een samenwerkingskeurmerk en laat zien dat beide ziekenhuizen voldoen aan de eisen die de Hart&Vaatgroep aan goede vaatzorg stelt.

Michiel van der Vaart, (vaat)chirurg in het SKB, is blij met het keurmerk. "De inzet van alle medewerkers bij de vaatzorg en het feit dat er een uitstekende regionale samenwerking is hebben ervoor gezorgd dat wij opnieuw het keurmerk hebben gekregen. Wij leveren kwalitatief hoogwaardige zorg, waarbij de patiënt centraal staat."


www.hartenvaatgroep.nl
www.skbwinterswijk.nl


Tekenen voor volwassenen en kinderen

Groenlo - Verwonderen, ontdekken, puzzelen en genieten van het proces om iets op papier te zetten met behulp van eigengemaakte sjablonen. Eenvoudig opbouwen van je compositie leer je stap voor stap, en fantasierijk invullen van de binnenruimtes.

Zes lessen van Nel Gockel om je te verdiepen in de wereld van Escher met z'n regelmatige vlakverdeling en perspectief waarin hij kon toveren. Voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar is er een 'verrassingspakket'. Afgestemd op hun belevingswereld en wensen. De lessen beginnen in week 37 en 38. Volwassenen krijgen les op donderdagavond, kinderen op woensdagmiddag.


0544-461461
nelgockel@gmail.com

Fantasierijk invullen van de binnenruimtes.