GAON tijdens een eerdere editie in Zutphen. Foto: Achterhoekfoto.nl
GAON tijdens een eerdere editie in Zutphen. Foto: Achterhoekfoto.nl Foto: Achterhoekfoto

Eendaags pop-up restaurant bezoekt
de vestingstad

Groenlo – De Gaon Etten-karavaan waarbij je de Achterhoek kunt proeven in de Achterhoek zet haar tenten vrijdagavond op in Groenlo of in de omgeving ervan. De precieze plek weten de gasten nog niet, die vernemen ze pas woensdag, twee dagen voor het evenement. Wat ze wel weten is dat het zoals altijd weer een mooie, bijzondere plek in de Achterhoek is.

Door Alice Rouwhorst


Het concept van het pop-up-streekgerechtenrestaurant is bijzonder en verrassend, maar ook heel gewoon en nuchter, zonder te veel poespas. Eigenlijk zoals de Achterhoeker zelf is.

Na Groenlo volgen Vorden en Winterswijk

Als u vrijdagavond 28 augustus aanschuift aan één van de lange tafels, beleeft u een zeer ongedwongen avond. U geniet van een lekker driegangenmenu, gemaakt van streekgerechten met overheerlijke Achterhoekse wijn en/of bier. En u ontmoet ontspannen disgenoten die in zijn voor een gezellig praatje. Na het voor- en hoofdgerecht kunt u even de benen strekken en genieten van datgeen wat op de bijzondere binnen- of buitenlocatie op het programma staat. Wat dat is, dat ziet u ook pas als u er bent. Dát maakt Gaon Etten zo leuk. Voorbeelden van voorgaande locaties zijn de houtzaagmolen Agneta in Ruurlo, het Staringkoepeltje aan de Berkel in Almen, bij de Drogenapstoren in Zutphen, de kassen van Piet Oudolf in Hummelo of wild eten tussen de Heiligbeelden in het gelijknamige museum in Kranenburg.

Aarzel niet, 'gao!'
Misschien is het niet weten waar u terecht komt een reden waarom u aarzelt om te gaan. Want wie reserveert er nou een plek in een restaurant als je pas twee dagen van tevoren weet waar dat restaurant precies is? Nou, het feit dat dit al weer het vierde seizoen van Gaon etten is en Groenlo de 22e editie, waarbij elke voorgaande editie druk bezocht is, is toch wel het bewijs dat veel mensen wel reserveerden en dat er voor hen helemaal geen reden was voor ook maar enige aarzeling. Vele (niet-)Achterhoekers gingen u voor en waren zeer verrast en enthousiast! En het feit dat veel van deze mensen die eenmaal 'egaone bunt' weer terugkomen, is ook niet voor niets en voor de kok en zijn keukenbrigade het beste compliment dat ze kunnen krijgen.
Kortom, als u wilt weten waar dat bijzondere, mooie, fruitige plekje in Groenlo is, waar de tent staat op vrijdag 28 augustus, aarzel niet en geef u op! 'Gao noar Gaon etten in de Achterhoek'. Zodat u gezellig aan kunt schuiven en kunt genieten van (h)eerlijke Achterhoekse producten, gemaakt in het gezellige ééndaagse pop-up-restaurant van Gaon. Opgeven voor Groenlo of voor een latere editie in Vorden of Winterswijk kan via de website.


www.gaon.nl