Linda Bentert loopt de marathon van New York.
Linda Bentert loopt de marathon van New York. Foto: PR

Lichtenvoordse vrouwen op kalender voor Dance4life

LICHTENVOORDE - Afgelopen weekend vond in de studio van Lawrence Mooij een wel heel bijzondere fotoshoot plaats: Lichtenvoords mooiste vrouwen hebben zich verzameld om samen met de Lichtenvoordse Leeuw op de gevoelige plaat vastgelegd te worden. De foto's worden gebruikt om de maanden van een heuse 'Lichtenvoordse Leeuwinnen' kalender te vullen. De kalender is te koop tijdens Lichtenvoordse kermis in diverse horeceagelegenheden (Kruup, de Schatberg, Markanten de Zaak). De kalender kost 10 euro en de volledige opbrengst gaat naar het goede doel: Dance4life.

De actie is bedacht door Linda Bentert: "Op 1 november aanstaande loop ik de marathon van New York. Een geweldige uitdaging! Maar ook een uitdaging met een missie: ik loop de marathon namelijk voor Dance4life. Dance4life is een Nederlandse stichting die zich inzet voor een wereld zonder aids. Met het geld dat wordt ingezameld kunnen zij seksuele voorlichting geven over hiv/aids. Dat is hard nodig, want nog steeds raakt wereldwijd elke 15 seconden iemand geïnfecteerd met hiv. Door deze kalender te kopen is een wereld zonder aids weer een stapje dichterbij én kan ik de Lichtenvoordse huishoudens een jaar lang verblijden met Lichtenvoords pracht."

Het idee ontstond slechts drie weken geleden in de kroeg. "Met de hulp van een aantal geweldige Lichtenvoordse ondernemers is deze kalender in record tempo tot stand gekomen. Lawrence Mooij heeft zijn studio beschikbaar gesteld en is achter de camera gekropen, Dayenne Gierkink heeft de vrouwen nóg mooier gemaakt, Bein Westerlaan heeft aangeboden de kalenders te drukken en Barnt Masselink en Karien Groeneveld van Bringo hebben het concept en alle artwork gedaan. En natuurlijk de vrouwen. Zonder hen was de kalender er überhaupt niet gekomen!".


www.facebook.com/lichtenvoordseleeuwinnen