Het voormalige Hamelandgebouw, waarin het nieuwe CC De Bron moet komen.
Het voormalige Hamelandgebouw, waarin het nieuwe CC De Bron moet komen. Foto: Theo Huijskes

College blijft bij nieuwbouw De Bron

Alternatief City Lido roept vele vragen op

GROENLO - Het is nog maar de vraag of er dinsdag 22 september een beslissing wordt genomen over het voorstel van burgemeester en wethouders van Oost Gelre om een krediet van 2,3 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de verhuizing en de nieuwbouw van CC De Bron in Groenlo. Een en ander kan worden afgeleid uit het verloop van de commissievergadering, die dinsdag 8 september werd gehouden. In die vergadering kwam niet alleen het collegevoorstel maar ook het door City Lido ingediende alternatief aan de orde.

Door Theo Huijskes

Alleen de fractie van OOG besteedde weinig woorden aan het voorstel en het alternatief en wil nieuwbouw van een cultureel centrum in de Grolse Mattelierstraat zo spoedig mogelijk gerealiseerd zien. Dit in tegenstelling tot coalitiepartner CDA, die bij monde van Walter Leemreize liet weten dat bij de besluitvorming aspecten als zorgvuldigheid en kwaliteit voorop dienen te staan en dat er daarom alle mogelijkheden goed bestudeerd dienen te worden.

"Bovendien mis ik bij het collegevoorstel een aantal stukken, zoals een exploitatierekening en dus ook een overzicht van de jaarlijkse exploitatie- en andere lasten, alsmede een begroting voor het nieuwbouwplan. Verder vraag ik mij af of privatisering wel mogelijk is en zo ja in hoeverre", aldus Leemreize, die partijgenoot CDA-wethouder Jos Hoenderboom er ook nog eens op wees dat hij met het collegevoorstel niet onder druk wil worden gezet.
"Er kan wel geschermd worden met het feit dat bij uitstel mogelijk bepaalde subsidies worden misgelopen, maar ik kan er niet tegen dat u als college aangeeft dat vóór 1 oktober het besluit moet zijn gevallen."

Gemeenschapsgeld
De VVD liet via Bart Porskamp weten te worstelen met tal van onduidelijkheden. "Als fractie vragen wij ons af waarom het college maar één optie heeft bekeken. Het plan City Lido is in onze ogen de moeite waard om aan een onderzoek te worden onderworpen.


Vervolg op pagina 13