Een vijftal winnaars van de zomeravondcompetitie Pitch & Putt Golfsport Groenlo.
Een vijftal winnaars van de zomeravondcompetitie Pitch & Putt Golfsport Groenlo. Foto: Theo Huijskes

P&P Golfsport in Groenlo kent alleen maar winnaars

Groenlo - Wat de derde helft betekent voor de voetbalsport, betekent hole 19 voor de golfsport. Helemaal op de locatie 'de Blanckenborg' van de op Marveld Recreatie gehuisveste Groenlose Pitch & Putt club. Afgelopen week vond onder grote belangstelling de slotavond plaats van de andermaal succesvol verlopen zomeravondcompetitie. Een heuse invulling van hole 19 met van verschillende kanten mooie woorden, een lekker drankje, een uitgebreid buffet en niet te vergeten de huldiging van alle winnaars.

Door Theo Huijskes

Ondanks het minder florissante weer werd er vroeg op de avond begonnen met de traditionele cross-country Strokeplay wedstrijd. Dit sportieve onderdeel van de avond leverde een gedeelde eerste plaats op voor Hans van Halm en Edo van Reij, gevolgd door een gedeelde derde plaats voor Maria Porskamp en Martien Overkemping. Na de opening van het samenzijn in de benedenzaal van sportcomplex 'de Blanckenborg' door Jan Arends namens de wedstrijd- en toernooicommissie, was het directeur Edwin Bomers van Marveld Recreatie die beleidsmatige en andere ervaringen met de regionale en landelijke beslommeringen rond de pitch & golfsport (korte baangolf) op een duidelijke wijze met de aanwezigen deelde. Bomers, die daarbij niet uitsloot dat er wordt uitgekeken naar een nieuwe samenwerkingsvorm met enkele regionale golfbanen c.q. pitch & putt-verenigingen, sprak tevens waarderende woorden aan het adres van de leden in het algemeen en het driehoofdige bestuur (Jan Arends, Nico Winkel en Jos Penterman) in het bijzonder. "De club telt 68 leden. Wanneer er daarvan vervolgens iedere woensdagavond gemiddeld 42 in competitieverband spelen met een record van 50 spelers per avond, mag je spreken van een groot succes dat is voortgekomen uit een aanstekelijke vorm van enthousiasme. Een bezettingsgraad die het hoogste is van Nederland en daarom als uniek mag worden beschouwd. Een gegeven waar wij met ons allen bijzonder trots op kunnen zijn."
Evenals vorig jaar zorgde ook ditmaal Jordy Overkamp voor een passend intermezzo. Na een korte opleiding aan de Hogere Buut School te hebben gevolgd ("Ik heb het niveau van deze school overstegen!"), liet de 29-jarige Overkamp zijn licht schijnen over een vijftal ludiek verpakte ergernissen van het golfseizoen 2015. Daarnaast werden er over en weer verschillende bedankjes uitgedeeld, waarbij onder meer het team van 'de Blanckenborg', het onderhoudsduo van de golfbaan, sponsoren en anderen aan bod kwamen. Het samenzijn, dat mede in het teken stond van het eerste lustrum van de club, werd afgesloten met de algehele prijsuitreiking. Na de winnaars Martien Overkemping in 2011, Tonnie Theissen in 2012, Eric-Jan Doest in 2013 en Jan Overkamp in 2014, ging de Blanckenborg Wisselbokaal dit jaar naar Wilfried Eggert.


Lees verder op pagina 22