Succesvolle klootschieters Chris Drechsler en Niek Smeek. Foto: PR
Succesvolle klootschieters Chris Drechsler en Niek Smeek. Foto: PR Foto: PR

Chris Drechsler en Niek Smeek winnaars Aloys Hallerietcup 2015

Zwolle - Gedurende twee zondagen werd er op de veldbaan van KV Zwolle gestreden om de Aloys Hallerietcup. Dit is het officiële begin van het nieuwe klootschietseizoen voor KV Zwolle. Gedurende twee zondagen worden er in teams van twee personen en in meerdere poules veldwedstrijden gegooid.

Doordat de teams naar sterkte waren ingedeeld was er in alle poules volop spanning. In de derde poule waren de uiteindelijke winnaars Wouter Rooks en Bennie Smeenk. In de tweede poule wonnen Yoeri Goldewijk en Hennie Elschot. In de eerste poule was het bijzonder spannend maar op het eind bleven twee teams over als finalist, te weten het team van Chris Drechsler en Niek Smeenk die het op mochten nemen in de eindfinale tegen Merian Halleriet, Luuk Zweers en Willie Klein Gebbink. Chris en Niek wisten beide finale-wedstrijden met meters te winnen. Dit toernooi was weer perfect georganiseerd door Gerrie Assinck die ook de wisselbeker beschikbaar had gesteld voor dit toernooi.

De AKF jeugd doet dit jaar voor het eerst met één team mee aan de veldcompetitie voor de junioren die door de Nederlandse Klootschiet Bond en door de KTO uit Twente wordt georganiseerd. Deze competitie kent een tiental klassen waarin ongeveer 400 jeugdleden meegooien. Deze klassen zijn ingedeeld naar sterkte en leeftijd. De AK- jeugd speelt mee in de klasse C, terwijl de A-klasse de hoogste klasse is. Na drie wedstrijden staat het team van de AKF op de 4e plaats in hun klasse met 1 gewonnen uitwedstrijd tegen Saasveld en helaas 2 wedstrijden die verloren werden van Tilligte en Beuningen (O). Door de verschillende tegenstanders te ontmoeten op diverse veldbanen in Twente en in Zwolle bij Groenlo een unieke kans voor de jeugd om zich te verbeteren en in een grote competitie mee te spelen.

Tim te Bogt van KV Zwolle en Patrick en Suzan Zieverink van 't Broek gooien bij de Nederlandse jeugd ook mee in de Champions Tour, zowel op het onderdeel veld als op de straat. Zaterdag 12 september waren de 1e veldwedstrijden in Reutum waar Patrick 8e, Tim 10e en Suzan 5e werd. Zaterdag 26 september worden de eerste straatwedstrijden gegooid in Tilligte.

Op zaterdag 29 augustus 2015 won het damesteam van KV Zwolle de Nederlandse Beker voor het derde jaar op rij. De dames wisten beide wedstrijden te winnen van hun tegenstander Kluppelhuizen dus de reis naar Elim in Drenthe was niet vergeefs.