Lespakket Slag om Grolle voor
Commissaris van de Koning

Pakket wordt uitgedeeld aan 400 basisscholen in Nederland en Duitsland

Groenlo/Arnhem - Op 21 september nam Commissaris van de Koning Clemens Cornielje op het Provinciehuis in Arnhem een lespakket over De Slag om Grolle in ontvangst. Ook Annette Bronsvoort, burgemeester van Oost Gelre, was hierbij aanwezig.

Het lespakket gaat in op de geschiedenis van de Slag om Grolle tijdens de 80-jarige oorlog, en wordt vanaf volgende week uitgedeeld aan 400 basisscholen in de regio Achterhoek/Twente en het Duitse Nordrhein-Westfalen. Het pakket is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen Bruna Groenlo, Stichting Geniet Stad Groenlo en De Slag om Grolle, en is geschreven door oud-docent Gerard van Huët, die - geheel in 17e-eeuwse stijl - het pakket aanbiedt.

Gratis
Aangezien de huidige geschiedenismethoden op de basisscholen marginaal aandacht besteden aan het verloop van de 80-jarige oorlog, heeft oud-docent Gerard van Huet een lesbrief samengesteld waarin het verloop van het beleg van de Stad Grol uit de doeken wordt gedaan. Basisscholen kunnen de les gebruiken om dit stuk bijzondere, regionale geschiedschrijving te behandelen, alvorens deze te 'herbeleven' in Groenlo, bijvoorbeeld tijdens de Slag om Grolle die van 23 tot en met 25 oktober nagespeeld wordt. Onderdeel van het pakket zijn, naast de lesbrief, het kinderboek 'Cornelis, zoon van de kanonnier', en een educatieve puzzeltocht. Het pakket wordt gratis beschikbaar gesteld aan de basisscholen.


www.slagomgrolle.nl