Terecht gelijkspel voor
Grolse Boys

Groenlo - De competitie is nog maar net begonnen, maar toch heeft Grolse Boys al te maken met veel blessures. Trainer Roy Tammel kon geen of nauwelijks een beroep doen op de gebroeders Paf en op Johannes Pfeiffer voor de thuiswedstrijd tegen Almen van afgelopen zaterdag. Arjan Paf begon nog wel aan de wedstrijd, maar haakte al na 10 minuten af.

Grolse Boys had de opstelling wat aangepast. Jeffrey Firing speelde niet op zijn geliefde positie van linksbuiten, maar linksback. De thuisploeg begon net als vorige week niet goed. Almen kreeg de beste kansen. De eerste mooie kans was echter voor Khalid Chahboune, maar de keeper kon de bal vallend toch tegenhouden. Ook in de 20e minuut kreeg Grolse Boys uit drie corners goede mogelijkheden, onder meer voor Khalid en Joeri Groot Kormelink, maar gescoord werd er niet. In de 22e minuut kwam Almen op voorsprong. Een bal van keeper Barry Janssen kwam bij de tegenstander terecht, waarna Almen deze mogelijkheid goed uitspeelde. Vlak voor de rust werd Almen weer door de Boys geholpen. Een pass van Daan Schuurmans op Pascal Brockotter kwam niet goed aan, waardoor Almen er gemakkelijk 0-2 van kon maken. Daarvoor werden twee overtredingen op Khalid binnen het strafschopgebied door de scheidsrechter niet bestraft. Tussendoor liep Ronald Wagendorp ook nog tegen een gele kaart aan voor commentaar op de leiding. In de tweede helft zette Grolse Boys Almen vanaf het begin flink onder druk. In de 47e minuut kwam daardoor een crosspass van Jeffrey bij Khalid terecht die er 1-2 van maakte. Nog geen drie minuten later speelde Ronald Wagendorp drie spelers van Almen uit en maakte er 2-2 van. Weer wat later was er een gevaarlijke scrimmage voor het doel van Barry, maar de verdediging kon deze keer redden. Grolse Boys kreeg nog een tweetal kansen na een voorzet van Maikel Nuchter, die echter niet benut werden. Halverwege de tweede helft werd de moegestreden Jorn Groot Zevert vervangen door Zouhair Chahboune en deze wist al na vijf minuten spelen de bal mooi mee te nemen en er 3-2 van te maken. Ook daarna had Grolse Boys het beste van het spel. Almen kreeg in de tweede helft vrijwel geen kans, maar wist wel vijf minuten voor tijd nog de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Grolse Boys verdedigde niet goed uit en leverde de bal te gemakkelijk in.