Marion Kamperman krijgt een bos bloemen uit handen van Angelique Goossen. Foto: Kyra Broshuis
Marion Kamperman krijgt een bos bloemen uit handen van Angelique Goossen. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Duizendste high tea bij
Brasserie 1888

Groenlo - Twee en half jaar na de opening van hun Brasserie aan de Beltrumsestraat 7 in Groenlo kunnen Erwin en Angelique Goossen hun 1000e gast voor een high tea verwelkomen.

Door Kyra Broshuis

"Daar willen we natuurlijk wel een feestelijk tintje aan geven. De hele maand september hebben onze gasten, die kwamen voor een high-tea, al een cadeaubon ontvangen. De 1000e is natuurlijk extra bijzonder." Het is Marion Kamperman die de duizendste blijkt te zijn deze dinsdagavond. Samen met haar oude kegelclub 'Spirit' genoot zij van een high-tea en kreeg een prachtige bos bloemen aangeboden. De high tea is een groot succes gebleken. "Het is dan ook een andere high tea dan elders. We bieden er veel hartige hapjes bij aan, 80% van de lekkernijen is hartig. Dat maakt dat het ook voor mannen extra aantrekkelijk is."

Blijven vernieuwen
Na 2,5 jaar heeft de Brasserie haar bestaansrecht wel bewezen. "Gelukkig wel. In het begin merkten we toch wat drempelvrees maar dat is nu gelukkig verdwenen. We zijn geen echte Grollenaren maar wonen hier al wel 14 jaar. De meeste mensen kennen ons nu wel. Erwin is ook als penningmeester van het GOV een bekend gezicht onder de middenstanders."
Ondanks het succes willen het echtpaar blijven vernieuwen. "Daarom gaan we vanaf 1 oktober ook diners aanbieden in de avonduren. Het wordt een 4-gangen keuze menu met voor het hoofdgerecht altijd keus uit vlees, vis, kip of vegetarisch. De sfeer van het restaurant blijft zoals men van ons gewend is: een warme huiskamer. Het moet hier echt een rustpunt zijn. We willen onze gasten graag een gezellige avond bezorgen. Geen poespas, gewoon lekker eten."
Ook zijn er plannen voor de bouw van een serre aan de achterkant van het historische pand. "Dan kunnen we nog meer mogelijkheden bieden voor de gasten. Ze kunnen hier ook feestjes organiseren, precies zoals de klant het wil."

Dochters helpen mee
Het 4-gangen menu is in eerste instantie alleen op de vrijdag-, zaterdag- en zondagavond te bestellen. "Uiteraard blijft de dagzaak, zoals men dat van ons gewend is, gewoon geopend. We gaan ervan uit dat we het voorlopig met z'n tweeën redden. In de weekenden zijn twee van onze dochters thuis, zij helpen gelukkig graag mee."
Het menu is voor een all-in prijs per persoon verkrijgbaar. "Ja, dat is inderdaad inclusief drank!"
U vindt Brasserie 1888 aan de Beltrumsestraat 7 in Groenlo.