Mike Beskers (links) werd tweede bij boys 16 jaar. Foto: PR
Mike Beskers (links) werd tweede bij boys 16 jaar. Foto: PR Foto: PR

Waardering voor BMX
Greenhoppers

Oost Gelre - Door een tekort aan vrijwilligers overwoog de organisatie van BMX club Haaksbergen een week voor de deadline de afdelingswedstrijd terug te geven aan de KNWU. De leden van BMX Greenhoppers wisten dit te voorkomen door de helpende hand te bieden. De wedstrijd bestond uit een open klasse (dagprijs) en een eigen klasse (leeftijdsklassement), samen goed voor 44 rondes. Alle Greenies kwamen de manches zonder kleerscheuren door.

Jesse Tousain spaarde zijn krachten voor de finale waar hij knap 2e werd. Carlijn Goossens reed zich na 3 manches vlot de finale in maar moest hier toen flink aan het werk omdat de rem door materiaalpech vast op haar achterwiel was gelopen. Het was letterlijk ploegen voor haar maar ze wist toch nog als 3e te finishen. Mike Beskers scoorde goed in de categorie boys 15/16 en wist zelfs in de open klasse het podium te halen. Hij mocht de 2e plaats op het ereschavot beklimmen en de bijbehorende geldprijs in ontvangst nemen. Ook de trainingsleden van de Greenhoppers boekten zeer goede resultaten, Nowi Melissen werd in open 2e en eigen 1e, Arjuna Geurkink open en eigen 4e en Jeffrey Koenderink was de grote winnaar in de klasse Men 17+.
Een week later waren de Greenhoppers te gast in het noorden van het land, bij de Fivelcrossers in Appingedam. Ook hier werden weer mooie resultaten neergezet. Carlijn moest op het laatst de finale zelfs 2 keer rijden, door een calamiteit aan het starthek werd de wedstrijd tijdens de ronde door de wedstrijdcommissaris afgevlagd. Dit betekende uitblazen, een slokje water en opnieuw starten. De uitslag voor Carlijn wijzigde uiteindelijk niet, ze ging wederom als 1e over de finish en was dus de winnares van de dag.