Veel activiteiten voor kinderen op de open dag bij Scouting Groenlo. Foto: PR
Veel activiteiten voor kinderen op de open dag bij Scouting Groenlo. Foto: PR Foto: PR

Zeer geslaagde open dag voor Scouting Groenlo

GROENLO - Circa vijfhonderd bezoekers werden zaterdag 26 september welkom geheten op Jongensstad het terrein van Scouting Groenlo. Aanleiding voor de open dag was de feestelijke heropening van het vernieuwde terrein van Scouting Groenlo dat als onderdeel van het programma Stad Groenlo een grandioze metamorfose heeft ondergaan. De bezoekers konden tijdens deze dag genieten van het prachtig vernieuwde terrein, de opkomsten van de jeugdleden en natuurlijk het fantastische weer.

Bij aankomst ontvingen de bezoekers een plattegrond met toelichting. Het terrein zelf was aangekleed met grote foto's van de oude situatie opgesteld op de plek waar de foto destijds waren genomen. Ook waren een patrouilletent en keukentent opgesteld om de bezoekers een indruk te geven hoe de iets oudere jeugdleden op kamp gaan.
De Bevers, Verkenners, Kabouters en Welpen hadden deze dag hun wekelijkse bijeenkomst. De jeugdige bezoekers mochten meedoen. Zij konden boven een kampvuur broodjes of marshmallows bakken. De stichting Steun Scouting Groenlo was aanwezig met een stand.

Om 11.00 uur was de officiële opening van het nieuwe terrein. Marco Overbekking en Richard Stöteler, namens Scouting Groenlo en stichting Sint Ludger kartrekkers van het twee jaar durende project, openden na de toespraak van wethouder Hoijtink het vernieuwde terrein. Scouting Groenlo bedankte de gemeente voor de prettige en constructieve samenwerking en de vrijwilligers van het klusteam voor hun extra inspanningen.
De open dag bleek een groot succes: veel positieve reacties uit de buurt, enkele nieuwe leden. Meer nieuwe jeugdleden zijn welkom; informatie is te vinden op de site. , zie19 nieuwe donateurs van de stichting Steun Scouting Groenlo. Maar ook een dag met ontmoetingen, kennismakingen en nieuwe ideeën voor de toekomst.
Wie het Scouting Groenlo terrein alsnog of nog eens wil bezoeken, kan terecht op 23, 24 en 25 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur, tijdens de Slag om Grolle. Scouting Groenlo houdt dan voor de vierde keer de kinderspelen Harm en Bregje op haar terrein. Het terrein is dan opengesteld voor publiek. Kinderen onder begeleiding van hun ouders of hun opa's en oma's zijn dan van harte welkom.


www.scoutinggroenlo.nl