Wethouder Marieke Frank verricht de officiële openingshandeling van Leemland. Foto: PR
Wethouder Marieke Frank verricht de officiële openingshandeling van Leemland. Foto: PR Foto: PR

Wethouder Marieke Frank opent Leemland

GROENLO - Plattelandsvernieuwing is een term die steeds vaker wordt toegepast. De familie Zieverink heeft in dit kader een voormalige timmerwerkplaats verbouwd tot multifunctioneel recreatieverblijf.

Vele belangstellenden zagen zondag 27 september hoe loco-burgemeester Marieke Frank de officiële openingshandeling verrichte.

Leemland is gratis toegankelijk en heeft bij het recreatieverblijf kleine boerderijdieren, een terras met uitzicht over het coulissen-landschap en een speelweide met speelmogelijkheden voor zowel valide en mindervalide kinderen.

Het ontstaan van leem en de eeuwenlange leemwinning worden onder de aandacht gebracht middels informatieve panelen, puzzelbladen, fiets- wandelroutes met gegevens over leemwinning voor volwassenen, een kinderverhaal over 'Stenen voor de stad', routes met kinderactiviteiten en dergelijke. Kinderen kunnen zelfs het diploma 'leemmeester' verdienen. Daarnaast biedt Leemland creatieve activiteiten, zoals workshops en kinderfeestjes. Tevens zijn er mogelijkheden voor groepsarrangementen en educatie.

Tijdens de maandelijkse themadagen worden er diverse activiteiten georganiseerd rondom een thema. De eerste themadag vindt plaats op zondag 11 oktober 2015. Dan staat het thema 'herfst' centraal bij mini-workshops, kinderknutselwerkjes en andere activiteiten.

Per dagdeel zijn er bij Leemland 5 dagbestedingsplekken beschikbaar. Door de kleinschaligheid kunnen mensen met een hulpvraag zo volwaardig mogelijk meedraaien in de maatschappij en zoveel mogelijk kans krijgen om zichzelf te ontplooien.