Het team van Mazda Winkelhorst met de nieuwe MX-5. Foto: PR
Het team van Mazda Winkelhorst met de nieuwe MX-5. Foto: PR Foto: Lydia ter Welle

Veertig jaar Mazda Winkelhorst

WINTERSWIJK - Mazda Winkelhorst viert op zaterdag 10 en zondag 11 oktober feest. Het is namelijk 40 jaar geleden dat het autobedrijf Mazda-dealer werd, en 20 jaar geleden dat de Winterswijkse vestiging van het Aaltense familiebedrijf Autobedrijf D.H. Winkelhorst, dat al 80 jaar bestaat, werd geopend. Al die jubilea worden gevierd met een open huis, beide dagen van 10 tot 17 uur, met aantrekkelijke aanbiedingen, een hapje en een drankje, kindervermaak en een show van de nieuwste modellen, waaronder de zojuist uitgekomen Mazda MX-5.

Gerben Driessen weet het nog precies: "Jochem Winkelhorst en ik kregen twintig jaar geleden de taak om de Winterswijkse vestiging tot een succes te maken. We begonnen met z'n tweetjes, realiseerden de bouw van de showroom met werkplaats aan de Vreehorstweg 1 en bouwden het bedrijf uit." Met succes, want twintig jaar later staat er een mooi en succesvol bedrijf, met tien medewerkers, waarbij vier jaar geleden ook het Fiat-dealerschap werd toegevoegd.
Succesvol mag het bedrijf zeker genoemd worden, want inmiddels heeft Mazda Winkelhorst als diverse keren de Mazda-award voor klanttevredenheid gewonnen. "Dat komt, denk ik, omdat we in de traditie van het familiebedrijf werken: aanpakken, eerlijk en goed werk afleveren en klaar staan voor je klanten." En die klanten komen daar op af, weet Jochem Winkelhorst. "Waar Mazda landelijk gezien een marktaandeel van 2 procent scoort, halen we hier in de regio een marktaandeel van zo'n 12 procent, voornamelijk uit de particuliere markt. En ook heel veel 'ander-merk-rijders': automobilisten die eerst een ander merk auto reden, en nu voor Mazda kiezen. Daar zijn we best trots op, want het betekent dat mensen bewust voor jouw merk én jouw bedrijf kiezen. Daar doen we het voor!"Enthousiast als altijd vertelt Driessen: "Mazda heeft in de afgelopen tijd maar liefst zes nieuwe producten gelanceerd, waaronder de MX-5. We zijn er trots op dat we die in de showroom hebben. Deze cabrio is zeer gewild, we hebben er al twee verkocht, ondanks het feit dat hier in Nederland het echte 'cabrioseizoen' zo ongeveer voorbij is. Naast deze auto zijn er diverse andere modellen, waardoor we een mooi aanbod kunnen bieden, waar voor elke klant wel een geschikt model bij zit."Al die modellen, en natuurlijk ook de nodige aantrekkelijk geprijsde occasions zijn te zien bij het open huis op 10 en 11 oktober. "Kom gerust langs en loop binnen! Iedereen is welkom!", aldus Gerben Driessen en Jochem Winkelhorst.


www.auto-winkelhorst.nl