Maarten Scholten (links) en Frans Kemna. Foto: Sanne Wevers
Maarten Scholten (links) en Frans Kemna. Foto: Sanne Wevers Foto: Sanne Wevers

Shuffle zet verrassende show neer met
internationale klanken, acrobatiek en humor

Eibergen/Groenlo - In theater 't Spieker in Eibergen heeft Shuffle vorig weekend een prachtige première beleefd van hun allernieuwste theaterstuk 'Slagveld'. In een nagenoeg uitverkochte zaal zagen de toeschouwers een verrassende show.

Door Kyra Broshuis

John Sonderen, artistiek leider bij de Shuffle Percussion Group, heeft een heel nieuw stuk op de planken gebracht. "Dat was ook onze insteek. We willen iets nieuws brengen en daar zijn we gelukkig in geslaagd." Slagveld is een theaterstuk waarbij je enkel en alleen Shuffle hoort en ziet. Dat betekent een zware avond voor de percussionisten. "Daar hebben we in de voorbereidingen naartoe gewerkt. Het is een anderhalf uur durend stuk zonder pauze. Dat vraagt veel van onze muzikanten. Daarom hebben we ook hard gewerkt aan de conditie van onze slagwerkers."
Het publiek is deze avond zeer gemêleerd. Jong en oud geniet van deze voorstelling die geen moment verveelt. Opvallend veel Grollenaren hebben de weg naar 't Spieker in Eibergen weten te vinden. "Uiteraard is Groenlo onze thuisbasis maar we beschikken daar niet over een geschikt theater. Bij de Bron in de huidige vorm is geen geschikte ruimte om dit stuk te kunnen brengen," zo vertelt Kim Stammers van de Muziekvereniging Groenlo. Zelf maakt zij ook deel uit van Shuffle. Slagveld gaat, anders dan de naam doet vermoeden, niet uitsluitend over oorlog maar ook over strijd in een spel of in relaties met anderen. De muziek is een combinatie van internationale klanken. Zo klinkt er 'marching' muziek maar ook prachtige ingetogen oosterse klanken. De wens van Sonderen en Stammers om het publiek anderhalf uur lang te boeien, komt uit. Er is bewust gekozen voor geen pauze om de aandacht vast te houden. En dat lukt, het publiek én de muzikanten blijven in de sfeer.
Slagwerker Frans Kemna is als vanouds de gangmaker. Zijn uitstraling mist de uitwerking op het publiek niet. Naast charismatisch is Kemna ook gezegend met een bijzondere mimiek. Zeer geschikt voor dit theaterstuk. De spelers hebben duidelijk plezier op het podium en weten de aandacht erbij te houden. Als er al eens iets misgaat wordt dan op humoristische wijze opgelost. De slagwerkers zijn perfect op elkaar ingespeeld en dat zie je. Er is niets aan het toeval overgelaten. De snelheid van het stuk, de acrobatiek en de humor zorgen voor een boeiend theaterstuk. Slagveld is een heel energieke show die ongetwijfeld veel vraagt van de percussionisten. Wat dat betreft zou de titel ook 'uitputtingsslag' kunnen heten. Voor de spelers dan, niet voor de toeschouwers. Integendeel zelfs.
Slagveld is nog te zien in Tiel, Nunspeet, Zevenaar, Hengelo, Winterswijk, Ulft, Amersfoort, Zutphen en Doetinchem. Het laatste optreden is op 14 mei in Oldenzaal.


shufflepercussiongroup.com