Foto: PR
Foto: PR Foto: PR

Tevreden cursist
imkersverenigingen

Cursiste Maddy: "Iedere middag is een voorbeeld van ervarend uitdagend leren in de praktijk"

Groenlo/Lichtenvoorde - Hieronder staat het verhaal opgetekend van Maddy Hulshof. Zij is cursiste van de beginnerscursus bijen houden, die is georganiseerd door de gezamenlijke imkerverenigingen van Groenlo en Lichtenvoorde.

"Afgelopen jaar heb ik een imkercursus gevolgd bij beroepsimker Bob Kliest, georganiseerd door de imkervereniging Lichtenvoorde-Groenlo. Ik wilde graag thuis een bijenvolk houden om zo een steentje bij te dragen aan natuurbehoud. Maar het werd veel meer dan dat. Iedere cursusdag luisteren we 's morgens met rode oortjes naar de fascinerende theorielessen van Bob. Direct daarna oefenen we 's middags tussen 50 bijenvolken en brengen we de theorie in de praktijk, op een prachtig plekje in Groenlo. Daarbij is Bob de coach die uitdaagt, bijstuurt en je het vooral zelf laat ervaren. Iedere middag is een voorbeeld van ervarend uitdagend leren in de praktijk.
En zo leren we niet alleen over de bijen en hun fascinerende manier van leven, maar ook over planten en bijvoorbeeld de drachtwijze rondom ons huis. Tijdens een cursusdag ben je in de natuur, bezig met die natuur. Daar kan geen yogales of mindfullness-training tegen op.
Op 7 november aanstaande gaan we de cursus afsluiten met een examen. Dat is voor mij niet het belangrijkste. Ik heb geleerd om thuis en in mijn omgeving goed te kijken naar bij-vriendelijke omstandigheden. Zo is het bijenhouden niet een nieuwe hobby geworden maar een andere manier van natuur-beleven. En dat het zo zou lopen had ik van tevoren niet bedacht."


imkersoostgelre.nl