De judoka's bij de Open Drentse. Foto: PR
De judoka's bij de Open Drentse. Foto: PR Foto:

Groenlo goed vertegenwoordigd op Open Drentse

Oost Gelre - Zaterdag 10 oktober heeft Nippon Judo Achterhoek met 20 judoka's deelgenomen aan de Open Drentse kampioenschappen in Emmen. Meer dan 600 judoka's van 74 judoverenigingen uit het binnen- en buitenland streden om de titel.

Op dit sterk bezette judotoernooi hebben de judoka's van Nippon Judo Achterhoek hard gestreden en lieten ze het publiek genieten van mooie worpen. Zilver was er voor Zara Groot Zevert (Groenlo) en Jonna Groot Zevert (Groenlo). Brons was er voor Rick Bessels (Zelhem), Nick Wentink (Lichtenvoorde) en Tycho Massop (Groenlo). Coach Antoinette Hennink is erg tevreden met de ontwikkeling.


Opening Plusklas Lichtenvoorde

Lichtenvoorde - Na een jaar voorbereiding is woensdag 15 oktober de bovenschoolse Plusklas Lichtenvoorde is een feit. Kinderen die meer nodig hebben op het gebied van hoogbegaafdheid kunnen vanaf dan terecht bij deze vorm van ondersteuning. Daarmee hebben de fuserende besturen van LiMa, Reflexis en Essentius de handen ineengeslagen en zijn ze Paraat (de nieuwe naam van de organisatie) voor de toekomst.

De Plusklas is gehuisvest in de St. Ludgerusschool en staat onder leiding staat van Jolanda Oonk en Christine Lageschaar. Zij krijgen ondersteuning van Karin Weijers, hoogbegaafdheidsdeskundige. Wethouder René Hoitink en bestuurder Arno Lentfert van Stichting Lima zullen de openingshandelingen verrichten en de kinderen toespreken.