Harmonie St. Willibrord. Foto: PR
Harmonie St. Willibrord. Foto: PR Foto: PR

Duoconcert Harmonie Excelsior Eibergen en
Harmonie Sint Willibrord Lievelde

Lievelde - Op zaterdag 24 oktober geeft Harmonie Sint Willibrord in samenwerking met harmonieorkest Excelsior Eibergen een duoconcert in de Christus Koningkerk te Lievelde.

Als eerste zal Harmonieorkest Excelsior uit Eibergen optreden. Excelsior zal 'Symfonie nr 1: In de ban van de ring' van Johan de Meij uitvoeren. De Meij voltooide dit standaardwerk voor harmonieorkesten in 1988, dus ver voordat de gelijknamige films van Peter Jackson uitkwamen. Na de pauze zal Harmonie sint Willibrord optreden. Zij spelen de werken die ze ook op zaterdag 14 november tijdens het concours in Enschede zullen spelen. Als eerste wordt het inspeelwerk, de temperamentvolle paso doble 'Marta Agustin' van de Spaanse componist Pedro Sanz Alcover ten gehore gebracht. Vervolgens wordt het (verplichte) werk 'The Fools Journey (part 1)' van Hans van der Heide gespeeld. Het optreden van Sint Willibrord wordt afgesloten met 'Machu Picchu, City in the sky' van de Japanse componist Satoshi Yagisawa.
Wilt u alvast een voorproefje van de concoursstukken van Harmonie sint Willibrord en tevens genieten van de mysterieuze klanken van Harmonie Excelsior? Kom dan op 24 oktober naar de Christus Koning kerk te Lievelde (Koningsplein 1). De toegang is vrij. Voor de aanvangstijd zie Keitjes/gidsjes of www.st-willibrord.nl.