Muziekvereniging Concordia. Foto: PR
Muziekvereniging Concordia. Foto: PR Foto: PR

Grensconcert Muziekvereniging
Concordia en Musikkapelle Burlo

Beltrum - In 1990 hebben Concordia en Burlo hun laatste gezamenlijke optreden gegeven in de Stadthalle Vennehof in Borken. Dat is dit jaar dus precies 25 jaar geleden. Voor Concordia de hoogste tijd om deze mooie samenwerking weer leven in de blazen door opnieuw een samenwerkingsconcert te organiseren, genaamd: 'Grensconcert'.

Op 31 oktober hebben het A-orkest en de A-slagwerkgroep van Concordia in Burlo voor het Duitse publiek gemusiceerd. Op 8 november zal het A-orkest van Musikkapelle Burlo onder leiding van Bert Roerdinkholder naar Beltrum komen om daar gezamenlijk met Concordia een concert te verzorgen in de Beltrumse kerk.

Aan het einde een Euregio-mars

Naast een aantal concertwerken zullen er ook enkele polka's en marsen ten gehore worden gebracht. Ook de Beltrumse slagwerkers zullen op hun eigen unieke wijze invulling geven aan het programma. Het concert zal gezamenlijk worden afgesloten met de prachtige 'Mozer-Mars'. Deze mars is speciaal gecomponeerd ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de Euregio-Mozer-Kommission, die ten doel heeft om grensoverschrijdende activiteiten te ondersteunen. Een toepasselijker afsluiting is er volgens de organisatoren niet!

'Grensconcert' belooft een gevarieerde en gezellige middag te worden. Na afloop van het concert bent u van harte uitgenodigd om samen met de musici een drankje te komen drinken in muziekgebouw 'Dacapo'.
Het concert op 8 november begint om 15.00 uur in de Beltrumse kerk. De entree is gratis.


www.concordiabeltrum.nl
www.musikkapelle-burlo.de