De technische Knunnekes. Foto: Kyra Broshuis
De technische Knunnekes. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Maurice Gelinck druk
met Technische Commissie Carnavalsvereniging de Knunnekes

Voorzitter TC: "Het is veel werk maar we doen het graag"

Door Kyra Broshuis

Groenlo - Een gewone donderdagavond in het 'Koetshuis', een hal van Veld Koeltechniek. Zo'n twintig Grollenaren zijn aan het verven, schuren, timmeren en boren. Hier wordt de onthulling voor het prinsenbal voorbereid. Maar dat is niet alles wat de TC, de Technische Commissie, doet. Voorzitter Maurice Gelinck vertelt.

Zorgvuldig nadenken over de onthulling
"Het bedenken en bouwen van de onthulling is wel onze hoofdtaak maar we doen meer. Zo zorgen ook voor de zaalversiering en voor de opbouw van het podium en de decorstukken voor de buutavonden." Sinds september zijn de mannen van de TC bezig in het koetshuis met alle voorbereidingen. De onthulling van het nieuwe prinsenpaar staat altijd garant voor spektakel en trekt veel Grollenaren naar City Lido. Over de onthulling wordt zorgvuldig nagedacht. "Daar hebben we een speciale commissie voor die dat al jaren met heel veel plezier doet." Deze commissie bestaat uit Mario Nieuwenhuis, Bas Konings, Dennis Papen, John Ligtenberg en Maurice Gelinck zelf. "We komen met het idee voor de onthulling, werken het uit en presenteren het vervolgens aan de Feestcommissie."

De tijd begint te dringen
Elke donderdagavond vanaf 19:30 uur is het druk bij Veld. De hal staat vol met allerhande bouwmaterialen en decorstukken. "De tijd begint nu wel te dringen, er moet nog veel gebeuren. Maar hoe meer druk erop staat, hoe beter de onthulling wordt."
Als voorzitter heeft Gelinck meer taken dan alleen de begeleiding van de technici. "Het regelen van materialen is een belangrijke taak. Alles moet op tijd in de hal zijn. We hebben veel sponsoren die materialen beschikbaar stellen, maar dat mag natuurlijk altijd meer worden, graag zelfs. Ik ben als voorzitter van de TC ook lid van het Algemeen Bestuur en dus aanwezig bij de bestuursvergaderingen. Het is mooi om te zien dat iedereen zich zo inzet voor het carnaval in Groenlo. Er komt ontzettend veel bij kijken." Gelinck is bijzonder te spreken over de bouwlocatie. "Hier is het perfect geregeld. Vroeger bouwden we in het oude pand van Nico Winkel. Omdat de voorzieningen daar niet geweldig waren, waren we veel meer tijd kwijt met het bouwen. Nu kunnen we later beginnen dat is dan weer gunstig voor het gezinsleven, want dat schiet er weleens bij in tijdens deze periode."

Ook wij weten niet wie het zijn
Over de onthulling van vrijdag 13 november aanstaande kan en wil Gelinck niet veel loslaten. "Ook wij weten natuurlijk niet wie het nieuwe prinsenpaar is. Dat is het mooie, pas tijdens de onthulling zien wij de nieuwe prins en adjudant. Ook achter de coulissen is het spannend. Wij fungeren zelf vaak, samen met de dames van het Hofballet, als levende decorstukken." De voorzitter van de TC waagt zich niet aan een gokje. "Ik weet het echt niet, ik weet zelfs niet in welke richting ik moet denken."

Kom kijken als je durft!
Het thema van dit jaar? "Tja, het is op vrijdag de dertiende, dus kom maar kijken als je durft!"
Op de foto een deel van de TC in het Koetshuis bij Veld Koeltechniek. Boven v.l.n.r.: Mario Nieuwenhuis, Bas Konings, Martijn Rooks, Jan Dieker, Erik Thuinte, Mark van Uem, Paul Thyssen, Bas Broshuis, Tom Heming, Gijs Konings en Eddy Konings. Onder: Ronald Dechering, Remco Wolters, Tjiko Wolberink, voorzitter Maurice Gelinck, Dennis Papen, Jurre Gerritsen en Martijn van Geemen.