Daan Dücker (l) en Friso Brandt waren twee van de deelnemers aan de workshop. Foto: Kyra Broshuis
Daan Dücker (l) en Friso Brandt waren twee van de deelnemers aan de workshop. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Eerste workshops Prikkelz zeer succesvol

17 januari 2016 open dag nieuwe stichting Prikkelz

Door Kyra Broshuis

Groenlo - Het loopt storm, beide groepen zitten vol voor vandaag én voor woensdag," vertelt Thirsa van der Kieft enthousiast. Als voorzitter van Prikkelz Kunst, Cultuur & Avontuur is zij blij met de respons van de basisschooljeugd uit Groenlo. De eerste activiteit, een DJ workshop, slaat bijzonder goed aan.

Nieuwe stichting, nieuwe activiteiten
Prikkelz is afgelopen zomer opgericht en is een aan De Bron gelieerde stichting die activiteiten voor de jeugd in Groenlo gaat intensiveren en uitbreiden. Daarvoor werkt de organisatie nauw samen met Mazzel VOF van Talie Wijlens en Marco te Nijenhuis. De activiteiten worden, wanneer mogelijk, bij De Bron gehouden. Tonnie Zieverink, directeur van de Bron, is blij met deze nieuwe stichting. "Dit is waar we naartoe willen met De Bron, meer sociaal-culturele activiteiten, ook voor de jeugd." Thirsa van der Kieft, zelf ook bestuurslid van De Bron, is aangenaam verrast over het enthousiasme van de basisschooljeugd. "Ook voor de komende workshops hebben we al veel aanmeldingen. Het is wel duidelijk dat we met Prikkelz in een behoefte voorzien." Om overlap te voorkomen én om de Groenlose leerlingen te bereiken, heeft Prikkelz ook de basisscholen betrokken bij de planning van de verschillende activiteiten.

Gevarieerd en structureel
Tijdens deze eerste activiteit van de jonge stichting staat de Groenlose DJ Mees te Brinke met zijn apparatuur op het podium. Hij leert de jonge DJ's in spé wat er allemaal komt kijken bij het werk van een DJ en hoe je de muziek zo goed mogelijk kunt overbrengen op het publiek. In samenwerking met De Bron komt er ook nog een verdiepingscursus voor alle geïnteresseerden, ongeacht de leeftijd.

"Dit is waar we naartoe willen met De Bron"

De volgende activiteit die Prikkelz organiseert, is een workshop knutselen. "Dat doen we in samenwerking met Grolse Meisjes en wordt ook in hun winkel aan de Beltrumsestraat gegeven. Daarna hebben we nog een workshop houtbewerken van het Doe Café, een sportactiviteit met Arjan Paf, improvisatietheater van Vera Wellink en een workshop gipsen met Picasso van Eline Frank op de planning staan." Prikkelz wil andere aanbieders van activiteiten niet in de weg staan. "Integendeel zelfs, we zoeken juist de samenwerking op om zo tot een gevarieerd en structureel aanbod te komen."

Grote opening in januari
Binnenkort krijgen alle huishoudens in Groenlo een flyer in de bus van Prikkelz. "Daar staat ons hele aanbod op. We hebben tot eind december een vol programma." Om iedereen kennis te laten maken met de stichting Prikkelz, wordt er op zondag 17 januari een grote opening gehouden in De Bron aan de Buitenschans 3 in Groenlo. "Dan laten we zien wat we tot nu toe gedaan hebben en wat de basisschooljeugd in Groenlo nog van ons kan verwachten in de toekomst. Ons seizoen loopt tot eind april dus er komt nog heel wat aan. We hebben veel plannen en ideeën maar daar hebben we wel mensen voor nodig. Wanneer er iemand is die een interessante workshop kan geven, met daarna eventueel een vervolgcursus, houden wij ons van harte aanbevolen. Uiteraard moet het een voor de doelgroep (kinderen in de basisschoolleeftijd) geschikte activiteit zijn."
U kunt de stichting Prikkelz bereiken via info@prikkelzgroenlo.nl.