Foto: Páv Lucištník
Foto: Páv Lucištník Foto: Páv Lucištník

Re-enactors: "Grolle Bedankt!"

Groenlo - De 1.400 re-enactors die het afgelopen weekend hebben deelgenomen aan de Slag om Grolle willen graag de bevolking van Groenlo bedanken voor de hartelijke ontvangst. In een persoonlijk bericht laten verschillende groepen weten hoezeer zij hebben genoten van de gezellige en gemoedelijke atmosfeer in Groenlo. Hoe fantastisch de straten waren aangekleed en de groepen zich hadden voorbereid. Hieronder een korte samenvatting. Voor de volledige berichten, in hun eigen taal en vertaald in het Nederlands, zie www.slagomgrolle.nl.

"Grolle heeft een plaatsje in ons hart veroverd." Archibugieri del Monferrato (Italië)
"Het Exercitie Peloton Bourtange bedankt de organisatie en de bevolking van Grolle voor een geweldig weekend en voor een gigantische slag." (Nederland)
"Hartelijke dank aan al onze vrienden uit Groenlo die ons de kans hebben gegeven om drie fantastische dagen door te brengen in hun gezelschap." Compagnia della Picca e del Moschetto (Italië)
"Jullie enthousiasme, het vele werk en jullie hartelijkheid blijft in ons geheugen gegrift." Milites Viennenses (Luxemburg)
"De Slag om Grolle 1627 is een evenement dat zijn tijd vooruit is." Compagnia Franca di Alemanni dell'Associazione Storico Culturale Amaltea di Gallarate (Italië)
"De Laizer Landsknechte bedanken in het bijzonder Prins Frederik Hendrik voor zijn onuitputtelijke bron." (Duitsland)
"De sfeer van de stad en het prachtige decor heeft een grote indruk op ons achtergelaten en zal voor altijd in ons geheugen gegrift blijven." Xiazeca Druzyna (Polen)
"Geachte inwoners van Grolle. Bedankt dat jullie ons de kans hebben gegevens om deze tijdreis te maken." Rebel Regiment (Polen)
"Een evenement van deze zeldzame kwaliteit is niet uitvoerbaar zonder de enthousiaste bevolking van Groenlo." Les compagnons de la Hure (België)
"Wat een werk, wat een organisatie, wat een inzet, wat mooi en wat een plezier. Grolle Hartelijk dank." Allemansend (Nederland)
"Inwoners van Groenlo! Door samen te werken hebben jullie een evenement gemaakt dat nu beroemd is in heel Europa." Wagstaffe's Company of Greencoats (Engeland)
"Door jullie Nederlanders hebben wij ons zo dicht bij 1627 gevoeld als maar mogelijk was." The Scottish Borderers from the Stuart Age Gunners (Schotland)
"MARS bedankt iedereen vanuit de grond van ons re-enactmenthart die betrokken is geweest bij de organisatie en het op poten zetten en houden van de slag om Grolle 2015." (Nederland)
"Wij willen graag de stad en de organisatie bedanken voor al het harde werk en de gastvrijheid." The Red Regiment (Engeland)
"Hartelijk dank aan alle mensen van Grolle voor een onvergetelijk weekend vol vreugde, vriendschap en plezier." Butlers Dragonnerregiment (Tsjechië)
"Veel dank aan de inwoners van Groenlo voor alle inspanning en werk die het mogelijk hebben gemaakt dat wij de kans kregen om onze passie met jullie te delen." La Picorée (Frankrijk)
"Ik dank u allen voor deze onvergetelijke Slag om Grolle editie 2015!" La Courbière (Frankrijk)
"Grollenaren, hartelijk dank voor alle inspanningen op de voorgrond maar met name ook op de achtergrond." Saluutbatterij Atkins (Nederland)
"Wij danken de stad voor haar warme gastvrijheid!" Hortus Bellicus Munchpergk 1632 (Duitsland)
"Beste inwoners van Grolle. We zijn jullie veel dank verschuldigd voor dit geweldige weekend." Bethlen League (Hongarije)

De volgende Slag om Grolle is in 2017.