33e editie WinterCup weer van start

Maar liefst 17 deelnemers strijden om het kampioenschap

Groenlo - Zondag 1 november is de eerste wedstrijd van de 33e editie van de WinterCup gevist. Dit jaar zeventien deelnemers, vier meer dan de voorgaande editie. Vier deelnemers terug van weggeweest (Frank Bomers, Frans Lindner, Dicky Dibbets en Jos Giesen) en twee nieuwe deelnemers: Rob Beerten en Erik Hendriks. Erik Hendriks, uit Apeldoorn, is speciaal voor de WinterCup lid geworden van de GHV. Het gaat dus goed met die WinterCup, na enkele edities waarbij de organisatie zich af moest vragen of er wel genoeg deelnemers op de been gekregen konden worden, was er nu eindelijk een echt goede opkomst. Dit lijkt grotendeels te danken aan de door de wedstrijdcommissie gekozen locaties, op beide locaties valt er in de winter namelijk wel een visje te vangen.

Om iets over zeven in colonne richting het Benedenkanaal in Eefde en om kwart voor acht was iedereen aan de waterkant. Het waterpeil stond heel erg laag en dat is normaliter geen goed teken. De wedstrijdcommissie had zestien stekken uitgezet aan het Benedenkanaal, ongeveer vijfentwintig meter uit elkaar. In het begin stroomde het nauwelijks waardoor de feedervissers konden beginnen met korven tussen en de 20 gram en 40 gram en de vaste stokvissers begonnen met een 1-gramsdobber.
Na een voorbereiding van een klein uur klonk het beginsignaal en gingen de korven dan wel voerballen te water. Helaas werd het al snel duidelijk dat het een moeilijke visserij zou worden.
De vis waar de vissers het op gemunt hebben (voorn, bliekjes en brasem) was duidelijk nog niet aanwezig. Voor de rest was het peuteren en pielen. De trukendoos werd weer eens geopend in de hoop om toch een 'normale' beet te krijgen en te verzilveren. Alle extra inspanningen werden echter niet beloond.
Om 12:00 uur kon dan de stand opgemaakt worden: er is door de 16 deelnemers maar 795 gram vis gevangen. En helaas waren er vijf nullen te noteren, met andere woorden: dit is een wedstrijd om héél snel te vergeten.