De VVD-fractie.: vlnr. Karel Bonsen, Kees Porskamp, Paul Wentink, Alfred Wopereis, Bart Porskamp. Foto: PR
De VVD-fractie.: vlnr. Karel Bonsen, Kees Porskamp, Paul Wentink, Alfred Wopereis, Bart Porskamp. Foto: PR Foto: Foto: PR

VVD bericht uit de raad

Begroting sluitend maar nog veel te doen

Tijdens de jaarlijkse begrotingsraad zijn door het college erg veel toezeggingen gedaan in het belang van onze inwoners. Wij noemen U een 5-tal opmerkingen van de VVD die direct voor U van belang zijn.

Geen OZB-verhoging in 2016
De VVD heeft zich in de begrotingsraad van dinsdag 3 november uitgesproken tegen het verhogen van de OZB belasting. De wethouder financiën was tevreden met de begroting maar wilde wel de OZB verhogen. Dat doen wij dus niet. De inwoners van Oost Gelre mogen best merken dat het beter gaat

Dijkstraat en omgeving
De VVD heeft al een jaar lang zijn zorg uitgesproken over het verpauperen van de Dijkstraat. Eindelijk heeft de wethouder ruimtelijke ordening toegezegd spoedig met een plan van aanpak te komen.

Wonen waar je wilt en hoe je wilt
De VVD heeft er op aangedrongen de uitgifte van het aantal woningen flexibel uit te voeren. Samenwerking met private partijen is daarvoor nodig. De mogelijkheid van woningsplitsing ook in het buitengebied moet gehandhaafd blijven.
Tevens hebben wij de wethouder gevraagd extra geld beschikbaar te stellen voor jongeren om meer starterswoningen te bouwen. Hij heeft toegezegd hier aandacht aan te besteden.

Huisvesting vluchtelingen en statushouders
De VVD heeft uitgesproken tevreden te zijn met het door het college gevoerde beleid zoals dat in Zieuwent samen met de inwoners is uitgevoerd en steunt de wethouder zorg en welzijn in zijn aanpak dit voort te zetten.

Vrije reserve verdampt
De vrije reserve bedroeg in 2015 nog 7,4 miljoen. In 2019 is dat bijna geheel verdampt en rest nog slechts een spaarpotje van 6 ton, of wel € 20,= per inwoner. Onvoldoende om tegenvallers op te vangen. De VVD vindt het financieel beleid van dit college daarom niet verantwoord.

Fractie VVD - Oost Gelre