Spectaculaire 3D-lezing over
Engelse tuinen

Piet Boersma op verzoek met andere presentatie terug bij Groei & Bloei

Oost Gelre - Op 17 maart van dit jaar heeft Piet Boersma uit Emmeloord een 3D-lezing verzorgd voor Groei & Bloei afdeling Oost Gelre/Winterswijk over tuinen in Nederland. Veel belangstellenden hebben op deze avond genoten van de schitterende beelden; daarom heeft G&B besloten opnieuw een 3D-lezing van Piet Boersma te organiseren, en wel op dinsdag 17 november. Op deze avond worden Engelse tuinen in 3D vertoond.

Een dia-voorstelling in 3D is heel bijzonder. Piet Boersma: "De beelden die men te zien krijgt worden vertoond op een manier alsof men echt zelf door de tuinen loopt. Dit effect wordt verkregen omdat de beelden met twee camera's tegelijk gemaakt worden, dit is te vergelijken met onze ogen: alleen door met twee ogen te kijken nemen wij diepte waar. Omdat beide dia's op één scherm geprojecteerd worden krijgen de toeschouwers van mij een polariserende bril om het rechter- en het linkerbeeld uit elkaar te houden."

Boersma start de avond met een korte uiteenzetting over enkele bezienswaardige Europese tuinen, vervolgens neemt hij de aanwezigen mee naar Engeland. Engelse tuinen zijn wereldberoemd, want zowel de ligging, de aanleg en de plantenkeuzes getuigen van veel smaak en kennis. Ruim 1000 Engelse tuinen zijn, vaak op wisselende tijden, opengesteld voor het publiek en veel van deze tuinen worden beheerd door The National Trust.

Deze boeiende lezing wordt gehouden bij HCR 't Zwaantje, Zieuwentseweg 1 te Lichtenvoorde en start om 20.00 uur. Leden van Groei & Bloei kunnen gratis naar binnen (wel ledenpas meenemen) en niet-leden betalen € 5 (inclusief een kopje koffie/thee).


www.lichtenvoorde.groei.nl