Prins Michaël I (rechts) en adjudant Christof van CV De Knunnekes. Foto: Theo Huijskes
Prins Michaël I (rechts) en adjudant Christof van CV De Knunnekes. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Michaël I en Christof nieuwe stadshoogheden

Groenlo - In het Grolse carnavalshoes City Lido was vrijdagavond sprake van een orkaan van geluid, bestaande uit applaus, gejuich en gezang. De aanleiding voor dit oorverdovende geweld was de onthulling van het nieuwe, inmiddels 53e prinsenpaar van carnavalsvereniging De Knunnekes. Michaël Lammers (38) en Christof Elsinghorst (39) zijn als respectievelijk stadsprins en stadsadjudant de aanvoerders van de Groenlose carnavalscampagne 2015-2016.

Door Theo Huijskes

Ondanks dat de beide nieuwe hoogheden niet in Groenlo zijn geboren, gaan ze in de carnavalsveste Grolle door het leven als twee bekende en erg populaire Grollenaren. De reacties van de honderden carnavalisten in City Lido maakten dan ook duidelijk dat de beide keuzeheren, te weten president Rob Stokkers en vorst Miquel Porskamp, op 11 september jl. een meer dan geweldige vangst hebben gedaan. Overigens zijn stadsadjudant Michaël I en stadsadjudant Christof niet alleen bekende Grollenaren, ook betreffen het hier twee gangmakers van het Grolse carnaval in het algemeen en CV De Knunnekes in het bijzonder. Zo was Lammers de laatste jaren medepresentator van de vijf jaarlijkse buutavonden en genoot Elsinghorst grote populariteit vanwege zijn voor het merendeel muzikale inbreng tijdens dezelfde avonden.

De Snikkels
Daarnaast zijn beide carnavalsleiders vanaf de oprichting lid van de bekende vriendengroep De Snikkels. En laat nu deze, ook in carnavalstijden veel aan de weg timmerende, groep juist tijdens deze carnavalscampagne 22 jaar bestaan.


Lees verder op pagina 7

Prins Michaël I en adjudant Christof van CV De Knunnekes. Foto: Theo Huijskes