Prins Michaël I (rechts) en adjudant Christof  Foto: Theo Huijskes
Prins Michaël I (rechts) en adjudant Christof Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Michaël en Christof willen
en vernieuwend carnaval

Vervolg voorpagina

Jubileum De Snikkels
De Snikkels 22 jaar is in carnavalskringen natuurlijk een heus jubileum. Dat de collega-leden van De Snikkels vrijdagavond in City Lido dan ook helemaal uit hun dak gingen, laat zich gemakkelijk raden. Dit mede omdat het door prins en adjudant gekozen motto 'Eigenwies knapp'n!' een duidelijk verlengstuk is van de door De Snikkels in de oprichtingsakte vastgelegde doelstellingen.
Prins Michaël I, als oudste zoon van schilder Henk Lammers geboren in Aalten, is in het dagelijks leven ondernemer en organisator van diverse evenementen. Adjudant Christof, in Meddo geboren als zoon van Henk 'van de Köster', heeft naast het beroep van sounddesigner een eigen studiobedrijf. Daarnaast speelt hij van tijd tot tijd in tal van orkestjes. Woont de prins met partner Marloes en drie kinderen in de Beatrixstraat in Groenlo, adjudant Christof is met partner Joske en drie kinderen woonachtig aan de Emmasingel in Groenlo.

Onthulling
De onthulling in City Lido was er weer één om je (carnavals)vingers bij af te likken. Ieder jaar wordt er geroepen: "Kan het nog beter en mooier" Het bewijs dat het kan, is dit jaar geleverd. De technische commissie onder aanvoering van Maurice Gelinck had er in het kader van 'Vrijdag de dertiende' weer een spectaculaire happening van gemaakt. De Markt in Groenlo met op de achtergrond prominente Grolse gebouwen, omgetoverd in de Grolse Uitmarkt, diende als een bijzonder fraai decor, waarbij onder andere de bekende plaatselijke buutreedners Martijn Gelinck en Joost Frank als figuranten fungeerden. Toen het plotsklaps donker, guur en angstaanjagend werd, kwamen uit allerlei hoeken de dames van het Knunnekes Hofballet als dansende zombies (levende lijken) tevoorschijn. Het totaal bereikte in beeld en geluid een hoogtepunt toen uit een clownesk hoofd (photoshop van Grollenaar Fons Monasso) het nieuwe prinsenpaar naar buiten kwam.
Direct na de onthulling barstte niet alleen het feest in alle hevigheid los, ook volgde er een receptie, waarbij een massa mensen het nieuwe prinsenpaar en hun partners de felicitaties kwam aanbieden.

Maidenspeech en proclamatie
De inhoud van de maidenspeech en de proclamatie sprak boekdelen. Groenlo krijgt dit carnavalsjaar te maken met een prinsenpaar dat gaat voor een vernieuwende aanpak. Prins Michaël I: "We hebben een campagne voor ogen, die afwijkt van het normale patroon. We hebben daarover reeds een aantal ideeën, maar die houden we nog even voor ons. Wanneer je ons motto goed leest, weet je genoeg." Aangevuld door adjudant Christof met de alleszeggende woorden: "Wi'j stoat bekend as eigenwieze jongens en dat wille wi'j ook graag bliev'n, zeker noo wi'j het in Grolle veur 't zeggen hebt. Protocollen bunt an ons neet besteed. Kort deur de bochte: Wj goat tegen den droad in. Het Grolse carnavalsvolk mot ons dorumme moar nemm'n zoas wi'j bunt." Hun eerste optreden voor een vol City Lido was in ieder geval al vernieuwend. Dit alleen al vanwege het feit dat beide hoogheden sportschoenen onder hun smokingbroek droegen in plaats van gepoetste schoenen.
Het volgende programmaonderdeel van het door De Knunnekes geregisseerde Grolse carnaval 2015-2016 behelst de kaartverkoop voor de vijf buutavonden in januari 2016 (7, 8, 9, 15 en 16 januari) op 20 en 27 november aanstaande in Grolsch Brouwhuys De Lange Gang. De grote carnavalsdriedaagse oftewel 'De Drie Dolle Dagen' vindt in 2016 plaats op zondag 7, maandag 8 en dinsdag 9 februari met een dag later op Aswoensdag het traditionele haring eten.