Het Nationaal Schoolontbijt voor kinderen van de Willibrordus. Foto: Theo Huijskes
Het Nationaal Schoolontbijt voor kinderen van de Willibrordus. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Burgemeester Oost Gelre ontbijt met schoolkinderen

Oost Gelre - Het was vrijdag reeds vroeg op de morgen een gezellige bedoening in de oude raadszaal van het gemeentehuis in Lichtenvoorde. Burgemeester Annette Bronsvoort en wethouder Jos Hoenderboom ontvingen een groep kinderen van de basisschool Willibrordus in Groenlo met begeleiding en enkele ouders voor het zogenoemde 'Burgemeestersontbijt'. In het kader van de Week van het Nationaal Schoolontbijt was deze keer de Grolse basisschool te gast.

Door Theo Huijskes

Burgemeester en wethouder wisten daarbij de aandacht van de kinderen helemaal voor zich op te eisen met een vermakelijk welkomstwoordje. Zo vertelde de burgemeester wat haar functie inhoudt en gaf daarbij tekst en uitleg over de door haar gedragen ambtsketen. Wethouder Hoenderboom, zich onder gelach voorstellende als de Zwarte Piet oftewel de knecht van de burgemeester, vertelde de kinderen met name hoe belangrijk het is om dagelijks gezond te eten, beginnende met een goed ontbijt. Een reden voor directeur Ben Bomers van de Willibrordusschool om het relaas van de wethouder aan te vullen met de mededeling dat zijn school ook een fruitprogramma kent. "Zo wordt er bij onze school driemaal per week in de pauze fruit uitgedeeld aan de kinderen om daarmee de kinderen alleen al te overtuigen dat dit beter is dan snoepen." De kinderen, 16 in totaal in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar, die aanschoven voor het ontbijt, vertegenwoordigden de groepen 1 tot en met 8 van de Groenlose basisschool. Onder hen Tim en Thijs, die zich voor deze bijzondere gelegenheid in een kleurrijke pyjama hadden gehesen.
Burgemeester Bronsvoort deed afgelopen vrijdag in het kader van Linda.foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt, middels het uitreiken van een cheque een donatie van € 100,00. Het waren de kinderen van de basisschool Willibrordus, die het gemeentebestuur van Oost Gelre een zelfgemaakt creatief kunstwerk overhandigden. Dit laatste als dank voor de ontvangst en het mogen nuttigen van het ontbijt op het gemeentehuis.