Marillion Tribute band. Foto: PR
Marillion Tribute band. Foto: PR Foto: PR

Marillion Tribute in Rockcafé Taste

Groenlo - Zondagmiddag, 22 november, om 16:00 uur staat de Marillion Tribute band, 'SilMarillion', met een try-out in Rockcafé Taste.

Omdat de band weer flink aan de weg aan het timmert met nieuw werk, werd aan het muziekcafé in Groenlo, bij uitstek geschikt voor een try-out, gevraagd of dat daar mocht plaatsvinden. Roland en Marion waren beide direct enthousiast en er werd direct een datum gepland. De nummers die ze gaan spelen, zijn van de Marillion-albums Script for a Jester's Tear, Misplaced Childhood en Clutching at Straws.

De band ontstond doordat in 2010 een aantal doorgewinterde muzikanten en muziekvrienden elkaar weer vonden en besloten een nieuwe band te starten. Al snel ontstond het idee voor een Marillion Tribute. Dit kwam voort uit de grote liefhebberij van de heren met betrekking tot symfonische rock, en met name het Marillion uit de jaren 80 met leadzanger Fish. De bandnaam werd SilMarillion.
Als hoogtepunt heeft de band, op uitnodiging van The Web Holland, in 2013 samengespeeld met Steve Rothery, de gitarist van Marillion. Het optreden vond plaats in de boerderij te Zoetermeer. Dit alles tijdens de Nederlandse Marillion fanclubdag. Sindsdien heeft de band een schare fans aan zich weten te binden.
Sil Marillion bestaat uit de volgende bandleden: Hans Witvoet (zang), Hans Velders (gitaar), Gerben Pikkemaat (bas), Frank van Rees (toetsen), Herman Evers (drums).
Dewebsite van de band is www.marilliontribute.com

De aanvang is zondag stipt om 16.00 uur. De entree is vrij.