De Oost Gelrese cast van de West Side Story. Foto: PR
De Oost Gelrese cast van de West Side Story. Foto: PR Foto: PR

Lokaal talent schittert in
West Side Story

Winterswijk - Van 18 tot en met 22 november speelt het Winterswijks Muziek Theater de musical West Side Story. Onder de leden zijn er een aantal afkomstig uit Oost Gelre.

Simone Schutten speelt Anita en vervult daarmee één van de grote rollen: "Ik speel Anita, de verloofde van Bernardo - leider van de Sharx – en hartsvriendin van Maria. Anita is vooral verloofd met Bernardo, omdat hij macht heeft. Zij ziet hem als haar manier om hogerop te komen. Anita is een sterke vrouw en werkt heel hard aan wat ze wil bereiken."
Petra Eekelder speelt één van de Sharx: "In West Side Story wisselen wij indrukwekkende muziek af met intense scènes en veel dans. Niet geheel toevallig in het jaar dat onze choreografe Marianne Veldkamp-Vieberink haar 40-jarig jubileum bij onze vereniging viert."
Els Damen is één van de Jetz: "Je voelt de onderlinge haat tussen de beide bendes in de passie van de dansen, het onheilspellende lot klinkt door in de melodieën en het gebroken New Yorkse straatleven straalt uit in ieder stukje decor. Alhoewel het verhaal zich in de jaren '50 afspeelt is het thema ook vandaag de dag zeer actueel."