Sinterklaas aangekomen in Groenlo. Foto: Kyra Broshuis
Sinterklaas aangekomen in Groenlo. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Sint krijgt warm welkom in Groenlo

"We hopen dat we nog lang in veiligheid van dit kinderfeest kunnen genieten"

Door Kyra Broshuis

Groenlo - Dit jaar kwam de Sint met maar liefst 80 zwarte pieten naar Groenlo. Voordat de goedheiligman de stad binnenkwam, speelden de pieten spelletjes met de kinderen in de stad. Een mooie samenwerking van het GOV (Groenlo's Ondernemers Verbond), Scouting Groenlo en het Graafschap College.

"Wij verzorgen uiteraard al jaren de intocht van Sinterklaas in Groenlo. Dit altijd in goed overleg met het GOV. Dit jaar kregen we het verzoek van het Graafschap College of zij ook deel mochten uitmaken van de intocht. Graag natuurlijk! We hebben nu in totaal 80 pieten rondlopen in de stad. De studenten hebben leuke spelletjes georganiseerd voor de kinderen. Hierdoor waren de kinderen, en hun ouders, eerder in de stad en dat gaf de middag nog meer sfeer," aldus een woordvoerder van Scouting Groenlo.
De kinderen konden zich in de binnenstad vermaken met spelletjes als pepernotentikkertje en meedoen aan een heus pietenparcours. Ook werd er met veel enthousiasme gezamenlijk een pietendans opgevoerd. "Dit is geweldig voor de kinderen maar uiteraard ook voor de binnenstad van Groenlo. Het Sinterklaasfeest wordt zo nog meer beleefd. Wat ons betreft wordt het een blijvende samenwerking met de studenten van het Graafschap College."

Ontvangst op het bordes
De Sint kwam in een zwarte open auto aangereden vanuit de Mattelierstraat naar het bordes van het stadhuis van Groenlo. Burgemeester Annette Bronsvoort stond hem daar op te wachten, samen met Richard de Hollander van het GOV en presentator Patrick Pos. De burgemeester is blij met de komst van de Sint naar Groenlo. "Fijn dat u er weer bent. We hopen dat we dit prachtige kinderfeest nog lang in veiligheid kunnen vieren," aldus burgemeester Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre.
De Sint werd enthousiast toegezongen door de vele kinderen van Groenlo. Hij beloofde ook nog dat ze allemaal hun schoen mochten zetten.

Feest bij City Lido
Vervolgens ging de oude Sint met zijn gevolg naar City Lido. Daar was het lekker warm, droog en bijzonder gezellig. Veel kinderen maakten van de gelegenheid gebruik om de Sint een hand te geven of samen met hem op de foto te gaan. Ook hier werd weer veel gedanst en gezongen.

In totaal waren er 80 pieten in de stad

Voor de kinderen van Groenlo is er een spannende tijd aangebroken. De verlanglijstjes hangen klaar en de pieten houden alles nauwlettend in de gaten. Op naar Pakjesavond, het grootste kinderfeest van het jaar. Op 6 december vertrekt de Sint weer naar Spanje. Vanaf dan is het weer bijna een jaar lang wachten op de volgende intocht van de Sint.
Ouders die ook graag de Sint en/of pieten bij hen thuis willen verwelkomen, kunnen kijken op de site van Scouting Groenlo voor de mogelijkheden: www.scoutinggroenlo.nl.