Rieke en Karlijn van Rap en Snel. Foto: PR
Rieke en Karlijn van Rap en Snel. Foto: PR Foto: PR

Lisa, Meike, Rieke en Karlijn
turnen voorronde derde divisie

Groenlo - Zaterdag 14 november hebben vier turnsters van Rap en Snel deelgenomen aan de eerste voorronde van de derde divisie. Dit is de hoogste divisie waarin Rap en Snel deelneemt. Er worden drie voorrondes geturnd, waarna de beste twee resultaten bepalen wie er zal doorstromen naar de districtsfinales. In Junior D werd Lisa Schukkink 12e en Meike Kok 18e. In Senior C werd Rieke Huirne 13e en Karlijn Krabbenborg 17e.

Lisa en Meike startten hun wedstrijd op het toestel balk. Lisa zette een goede oefening neer met voor het eerst de 'wisselspagaatsprong', die haar veel extra punten bezorgde. Helaas had ze na de 'losse rol' een val en dat kostte haar een punt aftrek. Daarna volgde Meike met een bijna foutloze oefening. Meike is afgelopen seizoen gepromoveerd vanuit de vierde divisie en is ook nog eens een leeftijdscategorie ouder geworden. Daardoor is ze ten opzichte van vorig seizoen twee niveaus omhoog gegaan. Op de vloer hebben beide meiden een goede oefening aan de jury getoond. Helaas had Meike een ongelukkige val na haar 'Streksalto met halve draai' en vergat Lisa haar 'wisselspagaatsprong met halve draai' uit te voeren. Lisa en Meike behaalden nu al een score van 10.40 punten, dus dat betekent dat er zelfs mogelijkheden zijn voor scores ruim in de 11.00 punten. Op het onderdeel sprong telt de gemiddelde score van twee sprongenbeurten. Lisa toonde tweemaal een goed uitgevoerde 'half in – half uit' aan de jury en scoorde daar zelfs 11.85 punten voor. Meike maakte een '0' sprong tijdens haar eerste beurt. In combinatie met een mooie 'half in – half uit' in de tweede sprongbeurt, bleef ze helaas steken op een 50% score. Tot slot op de brug turnde Lisa een erg mooie oefening met een 'losom' die al richting handstand gaat. Meike heeft op de brug een compleet nieuwe oefening aan de jury getoond. Zo heeft ze laten zien dat ze op dit toestel heel grote stappen gemaakt heeft.
Ook Rieke en Karlijn komen dit jaar in een hoger niveau uit dan afgelopen jaar. Dit bracht redelijk veel veranderingen in de oefeningen met zich mee, maar deze meiden weten zich goed staande te houden in 'supplement C'.
Tot grote verbazing van turnster en trainsters bleek na afloop van de wedstrijd dat de jury maar liefst twee onderdelen als 'niet herkenbaar geturnd' had beoordeeld bij de vloeroefening van Rieke. Dit levert vier hele punten aftrek op! Na tweemaal een protest ingediend te hebben, bleef de jury bij haar standpunt. Dit betekende voor Rieke een val in het klassement van plaats 8 naar 13.
De turnsters gaan nu verder trainen om de puntjes op de 'i' te kunnen zetten in de tweede voorronde op 12 december.