Schakers van Rokade 4 te sterk voor Groenlose tegenstanders

Lichtenvoorde veel te sterk voor Groenlo in schaakderby

Lichtenvoorde - Afgelopen donderdag ontving de Lichtenvoordse Schaakvereniging Rokade het eerste team van Groenlo. Groenlo moest aantreden tegen het vierde team van Rokade. Groenlo kwam in de sterkste opstelling naar Lichtenvoorde terwijl Rokade 4 het zelfs nog met een invaller moest doen.

Invaller Tim Witteveen speelde aan bord 1 een solide partij tegen Guido Nijhof. Zonder ook maar enigszins in de problemen te komen werd na een lange partij 1-0 voor Rokade genoteerd. Aan bord 4 speelde Hans van de Gevel. Hans kwam veel beter te staan, maar verloor echter zijn concentratie waardoor het punt op dit bord naar Groenlo ging. De stand was weer in evenwicht. Maar toen Luuk Eisink op bord 3 zijn betere stelling wist te verzilveren was de voorsprong voor Rokade weer terug. Alles hing af van Willie Oostendorp die op bord 2 tegen de sterkste speler van Groenlo speelde. Willie blufte en de tegenstander liet het allemaal gebeuren. Ondanks dat Willie woonachtig is in Groenlo, toonde hij geen genade. De gerealiseerde betere stelling werd verder uitgebouwd en de Grollenaar Veerkamp moest capituleren. De eindstand was 3-1 voor Rokade 4.

Eerder in deze speelweek had Rokade 1 al weten te winnen van De Toren uit Arnhem en was er een grote verrassing van Rokade 3 dat Doetinchem 2 in eigen huis had verslagen. Rokade 3 staat op een 2-1 voorsprong tegen SMB 2 uit Nijmegen waarvan de resterende 5 partijen komende donderdag worden gespeeld. Door de goede resultaten blijft Rokade met alle teams nog in de race voor promotie.


www.svrokade.nl